Hirdetés

Apolló vagyok, vigyél haza!

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
Bodrogi Sára
2019.12.19. 17:05

Aki bekerül a Győri Állatmenhelyre, azt vagy sikerül összeszoktatni egy új pajtással, szocializálni, tanítani és elviselhetővé tenni számára a bezártságot, mígnem gazdira talál, vagy a kutyus egy idő után kezd befordulni, nem találja a helyét, és nehezen tűri az átmeneti otthont jelentő kenneléletet. Utóbbiak közé tartozik Apolló is, akit, ha nem fogadnak örökbe minél előbb, félő, hogy teljesen leépül.

Hirdetés

Amikor egy kutyust a menhelyi kennelben látunk, nehéz elképzelni, vajon milyen lenne, ha hazavinnénk. Hogyan viselkedne, ha kialakulna számára egy rendszer, amely szerint boldogan és kiegyensúlyozottan élhet, a gazdi következetes nevelése, szabályai szerint – s ami a legfontosabb: biztonságban és szeretetben.

Csodákra képes a törődés és egy végleges otthon, az állatok legtöbb esetben csak ilyen körülmények között tudják megmutatni valódi személyiségüket. Ha nincs lehetőségük bizonyítani a gazdinak, a rácsok mögött, ahogy telik az idő, befordulnak, összeomlanak lelkileg. Apollónál ezt a folyamatot szeretnénk megakadályozni, és gyorsan gazdit találni számára, hogy végre ő is boldog kutyus lehessen.

Hirdetés

Apolló egy hétéves, ivartalanított kan kutyus. 2018 októberében került a Győri Állatmenhelyre, előtte hónapokig a gyepmesteri telepen élt. Nagy termetű, de jámbor kutya, aki más kutyusokkal is szoktatható, hiszen a menhelyen is mindig osztozott kenneljén, jelenleg épp Kyrával lakik, akivel nagyon jól megvannak.

Apolló alapvetően nyugodt természetű, de a menhelyi élet nagyon megviseli őt, volt, hogy rettenetesen lefogyott, viszont a vizsgálatok nem mutattak bajt, így a súlyvesztésének lelki okai lehettek. Szerencsére a kutyus már kezd erőre kapni, de mindenképp mihamarabbi befogadóra lenne szüksége, aki segíti őt a boldogságra találás útján.

Apollónak különleges igényei nincsenek, már a menhelyi séták során is bizonyította, mennyire odavan a gyerkőcökért, így szívesen költözne akár gyermekes családokhoz, vagy más kutya mellé is. Úgy tűnik, nem csak Apolló imádja a kicsiket, ők is rajonganak a kutyusért, gondozói nemrég egy gyermekrajzot találtak a nyakörvén, amelyen az állt: Gazdit keresek! – ennél meghatóbb üzenettel nem is kérhetnénk az embereket, adjanak neki egy esélyt, ismerjék meg, és vigyék haza, hogy vele lehessen teljes a család!

A Győr+ Mancsoknak Apollón kívül jelenleg két gazdikeresője is van: a hatalmas fehér szépség, Ottó kutya és a kis fekete csoda, Máté cica is várja a befogadókat!

Érdeklődni a Győri Állatmenhely Facebook-oldalán lehet, vagy személyesen a menhelyen nyitva tartási időben.

Frissítés:

Apolló állapota hirtelen romlani kezdett – kiderült, hogy lépdaganat miatt. Január 22-én este megműtötték, és most várjuk az eredményeket, reménykedünk. Szurkoljunk neki, hogy mihamarabb felépüljön, bízzunk együtt a legjobbakban!

https://www.facebook.com/gyorpluszmancsok/photos/a.431358464338882/655111698630223/?type=3&av=403398183801577&eav=AfYzFHX-e2bNkEift6EcqrYwbuixLD1KR_UZpmsmAGithk4ERyrZvyzJgAKMs2WfO3c&theater

Frissítés (02.10.):

Apollót január végén megműtötték, el kellett távolítani a lépét. Azóta a szövettani eredményekből kiderült, nem lépdaganata, hanem lépcsavarodása volt, így minden esélye megvan rá, hogy akár egy hónap múlva már teljesen egészséges legyen. Most gyógyulgat, küldjünk neki sok erőt! Reméljük, a gazdi is hamarosan eljön érte! 

Fotó: MekliZ Fotóstúdió/Zselló Péter
Videó: Czika László Balázs

Kapcsolódó témák: #állatok | #Győri Állatmenhely |
likeold
a fb oldalunkat