Hirdetés
Előadások és workshopok

Színvonalas HR Fest a Kamarában

Fotó: a szerző felvétele
Ficsór Dávid
2021.09.16. 12:51

Csütörtökön rendezték Magyarország legmeghatározóbb humán erőforrás menedzsment rendezvényét a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében, melyet a szervezet is támogatott.

Hirdetés

A HR Fest immár harmadik alkalommal érkezett Győrbe, hogy a régiót érintő munkaerő-piaci kérdésekre fókuszálva bemutassa a szakma aktuális és várható trendjeit, kihívásait.

Előadások, workshopok és számos kiállító várta az érdeklődőket az iparkamarában. Az már a megnyitó előtt kiderült, sokak figyelmét felkeltette a program.

Hirdetés

Azért alapítottuk a HR Festet, mert szenvedélyesen hiszünk abban, hogy azok a dolgozók, akikkel jól bánnak, felnőttként kezelik őket, nem csak, hogy jobban érzik magukat, de több forintot is termelnek az adott cégnek. Nagyon szeretünk Győrbe jönni, mert azt érezzük, itt a helyünk egy ilyen innovatív, modern intézményben, ahol érzed a tenni akarást” – mondta Tóth Gergely, a HR Fest alapítója.

Egy kerekasztal beszélgetéssel indult a hivatalos program. Melyen részt vett az eseménynek otthont adó megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke. Pintér-Péntek Imre még a megnyitó előtt mondta el Győr Plusznak rendezvénnyel kapcsolatos gondolatait.

„Néhány éve megkeresett minket a HR Fest csapata, hogy szeretne egy értékes rendezvényt tartani a kamarában. Ha valahol Magyarországon fontos a humánerőforrás minősége és mennyisége, a mi megyénk az oda tartozik. Munkavállalóink közel 30%-a Ausztriában dolgozik. Jó lenne olyan körülményeket teremteni a régióban, hogy őket visszahozzuk az országba, ehhez pedig ez a rendezvény is hozzájárulhat.”

Három szekcióban több mint huszonöt HR vezető, nyolc különböző aktualitásokat feszegető kerekasztal, húsz izgalmas interjú, tizenhárom inspiráló előadás, networking, workshop és improvicáziós előadás színesítette a fesztivált.

Szeles Szabolcs alpolgármester is részt vett a rendezvényen, aki elmondta, a város szempontjából is nagyon fontosak az ilyen programok.

Sokan mondják azt, hogy mi előnyös helyzetben vagyunk, azzal, hogy Győr az „aranyháromszögben” Bécs-Pozsony-Budapest között helyezkedik el. Előny, ugyanakkor ez egy kihívás és egy versenypiac is, hiszen mi ezekkel a fővárosokkal konkurálunk. Nagyon komoly elszívó erővel rendelkeznek ezek a települések, ezért nagyon fontos, hogy tudatos legyen a munkaerőpiacon a tevékenységünk, jó szakemberek legyenek a HR-piacon is, így a város, a kamara és a cégek segítségével itt tudjuk tartani a jó és szakképzett munkaerőt” – hangsúlyozta a városvezető.

Többek között Görbicz Anita legendás kézilabdázó és Bakos-Kiss Gábor újdonsült színházigazgató is a HR Fest vendége volt egy-egy igazán inspiráló beszélgetés erejéig.

Kapcsolódó témák: #gazdaság | #Győr | #Győr+ TV | #konferencia |
likeold
a fb oldalunkat