Színésznek készülnek a drámatáborosok

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.07.28. 18:32

Nagy sikere van Sík Frida drámatáborának Győrben. A Győri Nemzeti Színház színművésze már három turnusban szervezi meg a népszerű egy hetes rendezvényét. Ebből kettőt Győrszentivánon, egyet Győr történelmi belvárosában tartanak.

Jelenleg a győri tábor zajlik, melyre kétszer 20 fő jelentkezett. A fiatalokat rengeteg izgalmas program várja nap, mint nap: a beszédtechnika képzéstől kezdve, a kulisszajáráson át, a különböző dalok, jelenetek tanulásáig mindennel találkozhatnak a drámatáborosok.

Fotó: Ficsór Dávid

„A Győri Ipartestület székháza biztosítja számunkra a bázist, de most itt vagyunk a Radó-szigeten, csodálatos környezetben. Gyakorlatilag a drámatáborok célja az, hogy a gyerekek intenzíven betekintést nyerjenek a színház világába, feltérképezzék a saját személyiségüket, önmagukat, képességeiket. Én ehhez a színház és a dráma eszközeit használom. A visszajelzések azt mutatják, nagy népszerűségnek örvend a program. Ha megkérdem a fiatalokat, miért jönnek a táborba, nagy százalékban az a válasz érkezik, hogy színészek szeretnének lenni. Az való igaz, hogy a színészet alapjait megízlelik egy hét alatt, de a célom az, hogy érezzük nagyon jól magunkat, játsszunk ki magunkból mindent, amit szeretnénk: örömöt, akár bánatot!” – lelkendezett a főszervező, aki azt is elmondta, nagyon jó hatással van a gátlásosabb gyerekekre a drámatábor, hiszen legbelül bennük is ott motoszkál, hogy szeretnének színpadon lenni.

Híradónk néhány táborozót kérdezett arról, miért is jelentkeztek a táborba. Sík Frida azt is megosztotta stábunkkal, hogy meglepetésvendég is érkezett a táborba a szerdai napon. Jáger András színészlegenda a versek és a zene világába kalauzolta a gyerekeket Werner Krisztina jóvoltából.