Számos lehetőséget kínál az MCC a tehetségeknek

Fotó: Marcali Gábor
KZS/HAK
2022.05.21. 16:44

Három teremben, szakmai előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és workshopokkal várt minden érdeklődőt május 21-én a győri MCC.

Aki úgy döntött, hogy a mostani szombatját az MCC Nyílt napjának szenteli, az számos remek előadás közül választhatott vagy jelentkezhetett be különféle workshopokra. A részvétel mindenki számára ingyenes volt, ám előzetes regisztrációhoz kötött.

Az eseményt dr. Fekete Dávid a győri MCC képviselet-vezető nyitotta meg, aki a köszöntő után a Győr+ Média kérdéseire is készséggel válaszolt.

Ez a nyílt nap arra szolgál, hogy mindenkit megszólítsunk, aki célcsoportja a győri MCC-nek. Ez minden korosztályt érint, ugyanis három szinten is nyitva van a jelentkezés lehetősége. Várjuk azokat, akik most negyedik osztályosok az általános iskolában, s jövőre felvételt nyerhetek a FIT programunkban. Természetesen várjuk a középiskolásokat is, illetve azokat is, akik most érettségiztek és itt folytatják tanulmányaikat a Széchenyi István egyetemen. A mai nap arra szolgál, hogy ezeknek a célcsoportoknak megmutassuk, hogy az MCC mit tud számukra kínálni. Ezért voltak például a látványos természettudományi bemutatókkal fűszerezett foglalkozások, illetve az érdekes előadások.”

Az MCC Győr egyébként minden héten szervez szakmai eseményeket, amelyet nyitottak a városi polgárok számára. Mert bár a programok elsősorban tehetséges fiataloknak szólnak, de ahogy dr. Fekete Dávid is fogalmazott: Azok az előadások, azok a szemléletformáló események, amelyek gyakorlatilag hétről-hétre zajlanak, mindenki győri polgár számára nyitott. A hetente sorra kerülő programok szintén ingyenesek és regisztrációs sincs szükség a részvételhez. A tehetséggondozó programokra pedig –  amit fentebb is említettem – felvételt hirdetünk a három korosztály számára.”

Az előadók között pedig olyan nagy nevek és remek témák is felmerültek, mint dr. Sebestyén Géza a MCC Gazdaságpolitikai Műhely vezetőjének programja a Bitcoinról és a kriptopénzekről.  Érdekes volt még dr. Hahner Péter a Rubicon Intézet főigazgatójának előadása a Kennedy-gyilkosságról, de megemlíthetjük még a kerekasztal beszélgetéseket is, amelyek a klímaváltozás témáját helyezték a középpontba.  

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt