Hirdetés
Dr. Feller Gábor:

Számok a „koronán”

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.01.29. 16:28

Nem vagyok babonás a számokra, de gyakran szoktam következtetést levonni azokból. Pénteken 13- án több a pánikzavaros jelentkezik a szakrendelőnkben. Április 1- ét pedig szeretem, mert akkor én kapom a dicséretet!

Hirdetés

Én annyira vártam 2020– at, mert úgy éreztem jól hangzik ez az évszám, biztos teljesülnek vágyaim, vagy legalábbis sikerülnek terveim. Most így visszatekintve csak azt tudom mondani, hogy akkor kezdődött a járvány. Elkezdődött kört alkotni a „korona”. Nehéz volt, hiszen a tankönyvekben már évtizedekkel ezelőtt is olvastunk a fertőzésnek ezen formájáról, de az influenzához képest nem tartottuk veszélyesnek. Erre kiderült, hogy sokkal több kárt okoz.

Én a 2021– et fontosabb évnek tartom, mert összeadva ez már „ötöst” jelent. Kiválónak tartom, mert hozzájutottunk az oltásokhoz. Kettő oltással kezdtük, aztán jött a harmadik hullám. Egyértelmű volt, hogy védve vannak azok, akik megkapták a szurit, de kórházba kerültek azok, akik nem vállalták az oltást. Aztán telt az idő, tavaly nyáron jobbak voltak az eredmények. Mivel felajánlották a 3. oltást, azonnal kértem, biztonságban akartam lenni. És megjött a negyedik hullám. Bíztam abban, hogy az oltással leküzdünk mindent, de sajnos sokan elutasították, és nem vállalták a védelmet.

Hirdetés

És most itt van 2022! Tetszik, mert kerek szám, reménykedem a szerencsében, a sikerben. Az ötödik hullám már sokkal bizarrabb, hiszen megfertőződtek olyanok is, akik három oltást kaptak. De nem lettek súlyos betegek, csak pár napig legyengültek, hőemelkedésük volt. Kórházba nem kerültek. Persze a maszkviseléssel és a szabályok betartásával ezt is el lehet kerülni.

És most elértem a kedvenc számomat a 4– et. Végre beoltathattam magam negyedszerre is, így én már biztonságban érzem magam. Mert a maszkviselést folytatom, az immunrendszerem pedig a 4. oltással felerősödött. Az ötödik hullám lezajlik, és vége lesz a járványnak.

Mikor hagyhatom abba a számolást? Akkor, ha a „ korona körbeért”, kikerekedett. Akkor lesz szép ez az ékszer, ha elmúlik a veszély. De a béke, a nyugalom, a biztonság és az egészség érdekében kérek mindenkit, hogy oltassa be magát. A négyes, a szerencseszámom meghozza a sikert!

Szerző: Dr. Feller Gábor pszichiáter, osztályvezető főorvos

likeold
a fb oldalunkat