Sok embert mozgattak meg a Városrész Napok Szabadhegyen

Németh Boglárka Fotó: Ács Tamás
2023.03.12. 19:35

Vasárnap folytatódtak a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér nagy sikerrel, egy projekt keretében életre hívott városrészi napjai. Március 12-én, a szabadhegyi József Attila Művelődési Ház telt meg élettel.

Számos program közül választhattak az itt élők, az események három órától várták az érdeklődőket. A műsorvezető, Dukai Gábor elsőként Diligens Tibort, Szabadhegy városrész önkormányzati képviselőjét szólította a színpadra. “Ez a hely, ez a művelődési ház tulajdonképpen mindig is különböző közösségek találkozási helye volt. Különböző egyesületek szervezték ide programjaikat, de aztán jött egy nehéz időszak, amikor nem lehetett itt összegyűlni, most újra nyitott minden és boldogan jöttek el a közösségek. Ennek a programnak a célja tulajdonképpen, hogy az itt élő családok megismerjék egymást és együtt töltsenek időt.”- hangsúlyozta a képviselő.

A program a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi tér egyik projektjének köszönhetően valósulhatott meg. “2018 óta tart ez a program és idén június 30-án zárul le. Nagyon sok eleme van és zárásként 11 városrészi napot tartalmaz, amelyet közbeszerzés formájában hirdettünk meg és ezeket ennek a nyertese valósítja meg. A kiírás szerint felnőtt és gyermek programok színesítik ezt a napot. A célja az, hogy a terület lakóit közelebb hozza egymáshoz az együttes, kulturális élmény örömének a közös megélése nyomán.” – tájékoztatott dr. Horváth Sándor Domonkos, a könyvtár igazgatója.

A Danger Elements break tánccsoport bemutatóját követően, Svihák Oszkár gyerekműsora, este fél héttől Bérczesi Róbert  adott szólókoncertet, majd a Dressing Room együttes produkciója várta az érdeklődőket.

A kísérő programok között volt arcfestés, kézműves programok, ugrálóvár, a Győr-Moson-Sopron vármegyei rendőrség pedig számos lehetőséggel készült kicsiknek és nagyoknak. Be lehetett ülni a rendőrautóba, de még ujjlenyomatot is lehetett rögzíteni.

Galéria: Ács Tamás

Korábban a témában:

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

A program a TOP-6.9.2-16-GY1-2018-00001 „A helyi identitás és kohézió erősítése Győr városában” című projekt keretében valósul meg.

(X)