Sikeres maratoni kajak-kenusokat köszöntöttek

Kárpát Zsolt Ács Tamás
2022.10.26. 15:59

Győrben egy ideje már hagyomány, hogy a városvezetés külön köszönti és meg is ajándékozza a hazai és világversenyeken jól teljesítő sportolókat. Szerdán délután a maratoni kajak-kenusok teljesítményét ismerték el.

A hagyomány szerdán is folytatódott, ezúttal Radnóti Ákos sportot is felügyelő alpolgármester és Patkás Tamás, a város parasport nagykövete köszöntötte a közelmúltban, Portugáliában zajlott maratoni kajak-kenu világbajnokságon kiválóan szerepelt sportolókat. A rendezvényen elhangzott, a város büszke minden olyan sportemberre, aki jó eredményével Győr jó hírnevét öregbíti.

A maratoni szakág évek óta rendkívül jól teljesít Győrben, hiszen a folyók városában minden adott ehhez a sporthoz. Most azonban sok nehézség van a sportban, hiszen volt egy covid járvány. Jelenleg gazdasági nehézségekkel és a megemelkedtek a rezsiköltségekkel kell szembenézni. Sok sportegyesületnek okoz gondot a létesítmények fenntartása, de ezekkel meg kell küzdeni és úgy látom a sportolók, megtalálják a felkészülés különböző lehetőségeit. – mondta el a Győr + Médiának Radnóti Ákos alpolgármester.

A húszszoros vb-győztes Csay Renáta Czéllay-Vörös Zsófiával kajak kettesben szerzett ezüstérmet. Kolozsvári Brúnó a junior kategóriában lett világbajnok K1 és K2-ben

Varga Olivér K2-ben Brúnóval egy hajóban lett junior világbajnok. A felnőtteknél Boros Adrián és Erdélyi Tamás K2-ben a 4. helyen végeztek. Az eseményen a szakvezetők és edzők munkáját is elismerték.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #elismerés | #híradó | #kajakkenu |