Hirdetés
Szünidő és hőhullám

Rendőrség: a nyár veszélyeire figyelmeztetnek

Fotó: Győr+ Televízió
Győr+
2021.06.18. 15:13

A nyárnak is megvannak a maga veszélyforrásai, erre figyelmeztet a rendőrség. A bűnmegelőzési szakemberek pénteken, az Aranyparton felállított sátornál hívták fel a figyelmet arra, hogy otthon, a strandon és nyaralás alatt is oda kell figyelni a személyes biztonságra, illetve értéktárgyainkra.

Hirdetés

Barna Árpád, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztály vezetője elmondta, a nyár tele van veszéllyel kezdve azzal, hogy sok szülő ilyenkor egyedül hagyja otthon a gyermekét, de még ha otthon is van vele, gyakran nem figyel rá, úgy érzi a lakás falai között biztonságban van. Pedig gyakran előfordulhat ilyenkor is a baj.

Hozzátette, másik veszélyforrás, hogy amíg elmennek a családok például strandra bukóra nyitva hagyják az ablakot, hogy a lakás szellőzzön. Ilyennel alkalmat kínálhatnak a betörőknek.

Hirdetés

Barna Árpád egy gyakori problémára is felhívta a figyelmet, ez pedig a nyaralásról készült fotók megosztása még akkor, amikor tart a szabadság. Vannak erre szakosodott elkövetők, akik nézik a közösségi felületeket, s a lakók távollétében követik el a bűncselekményeket. Ilyenre számos példa volt az elmúlt években – jegyezte meg.

Barna Árpád a strandon elkövetett lopásokról is szót ejtett. Hangsúlyozta, könnyebb lenne megelőzni a bajt, ha néhány alapvető praktikus tanácsot megfogadnának a fürdőzők. Például ne vigyenek több pénzt a strandra, mint amennyit el is költenek, az értékekkel ne hivalkodjanak, a hátrahagyott érték maradjanak szem előtt, de a legjobb, ha a társaságból mindig valaki a plédnél marad.

Az Aranyparton bemutattak egy magyar fejlesztést, ami értékeinket tudja védeni, ez az úgynevezett Beachegg. Az eszközt már több hazai strandon tesztelték jó eredménnyel. A tojás alakú szerkezetbe berakhatjuk értékeinket, s ha az illetéktelenek kezébe kerül, riaszt.

A bűnmegelőzési programon a Győr+TV stábja is forgatott.

Szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #rendőrség | #Vakáció |
likeold
a fb oldalunkat