Rég örültünk ennyire a napsütésnek!

Szerző és fotó: Szigeti Sándor
2023.05.22. 13:25

A sok esős nap után a hétvégén Győrben szinte kirajzottak emberek az utcákra és a város napsütötte tereire, így köszöntve a régen várt jó időt!

Már reggel nagy volt a nyüzsgés a Virágpiac téren, ahol palánták és gyönyörű virágok cseréltek gazdát, a Dunakapu téri piacon egész délelőtt tartott a jókedvű kolbászozás, a városnéző kisvonat minden kocsija megtelt, mosolygós és folyamatosan fényképező emberekkel vidáman rótta a várost.

Egyedül a turistacsoportokat kalauzoló idegenvezetők kezében volt esernyő, de az is csak azért, hogy senki ne tévessze el az irányt két híres győri látnivaló között. A vendéglátósok végre szélesre tárták napernyőiket, könnyű abrosszal és friss virággal díszítették asztalaikat, a kávéházak teraszai megteltek, a fagylaltosok pultjánál hosszú idő óta nem látott sorok kígyóztak a hideg és édes finomságokért.

Az anyukák és apukák kivitték az apróságokat a Széchenyi-téri csobogókhoz, ahol megkezdődött az önfeledt májusi pacsálás, arrébb szerelmes párok andalogtak a vízpartok mentén, nagypapák tanították kaviccsal kacsázni az unokáikat, és csaholó kutyák szaladtak az elhajított botok után.

A város minden apró rezdülésén érződött, hogy nagyon vártuk már a napsütést és a jó időt, ami ráadásul éppen a hétvégére érkezett meg. Öröm volt sétálni a győri belvárosban és élvezni a város kellemes lüktetését. Aki kihagyta, semmit se búsuljon, hasonlóan szép idő lesz a következőkben is. Itt a tavasz, hagyjuk végre pihenni a kanapét!

Kapcsolódó témák: #Győr | #napsütés | #Szemszög | #Vélemény |