Hirdetés
Győri Nemzeti Színház

Puskás, a musical

Fotó: Ács Tamás
Farkas Mónika
2021.11.03. 17:04

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik. A tavalyi budapesti ősbemutató után a musical győri változatát december 11-én tűzi műsorára a színház Veréb Tamással a címszerepben. A Győr+ Tv stábja a grandiózus mű olvasópróbáján járt.

Hirdetés

Rendhagyó olvasópróbán vehetett részt a győri Puskás musical teljes stábja Szente Vajk író, rendező vezetésével.

„Sokat foglalkozom ezzel a darabbal, noha az ősbemutatója tavaly volt, fontosak számomra a nézői reakciók. Büszkeség számomra, hogy az előadáson nem kellett sokat változtatni, tehát működnek azok az elképzelések, melyeket dramaturgiailag és rendezés technikailag is beleálmodtunk. A darabban mindenképpen árnyaltuk azt a képet, amit Puskásról tudunk, emellett megmutatjuk azt is, milyen világban éltünk az ’50-es években.”

„A két kis pesti kispesti világszám” – Öcsi és Cucu, azaz Puskás Ferenc és Bozsik József, a későbbi magyar futball-válogatott, az Aranycsapat tagjai. A legenda gyermekkori alakját Bujtár Dominik, a felnőttkorit Veréb Tamás formálja meg.“Nagyon jó, pozitív energiák fogadtak Győrben. Mindig izgalmas egy aktuális, repertoáron lévő előadást más helyszínen, új művészekkel bemutatni. A címszerep mind hangilag, mind zeneileg nehéz és komplex feladat, rengeteg gyorsöltözéssel tarkítva.”

A produkció teljes stábja nagy örömmel vág neki az előtte álló izgalmas próbaidőszaknak. Nagy Balázs, aki idén kezdte meg 25 évadát a Győri Nemzeti Színházban, többször dolgozott már együtt a rendezővel, Szente Vajkkal. “Ez a második találkozásom a darabbal. A budapestiben Alfredo Di Stefano, most pedig Vörös elvtárs izgalmas szerepébe bújhatok. Nagyon remélem, hogy meg tudunk felelni az elvárásoknak, és nagyot robbantunk a győri produkciónkkal.”

A Puskás musicalt december 11-én tűzi műsorára a Győri Nemzeti Színház Veréb Tamással a címszerepben, a darab koreográfusa Túri Lajos Péter.

Fotógaléria: Ács Tamás


Televíziós szerkesztő: Farkas Mónika

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri Nemzeti Színház | #híradó | #Kultúra |
Hirdetés