Az ember tragédiája

Paverpol kiállítás Szabadhegyen

Fotó: Vig Norbert
Kárpát Zsolt
2022.03.04. 17:47

Megnyílt „Az ember tragédiája” – alkotásokban c. győri kiállítás a József Attila Művelődési Házban. A tárlaton 26 alkotó több mint 30 kreációja állít emléket a 160 évvel ezelőtt nyomtatásban megjelent Madách Imre remekművének. Az alkotások az úgynevezett paverpol technikával készültek, amelynek alapja egy levegőre száradó speciális keményítő és ragasztó anyag.

„A mostani csoportos kiállítás elindítója egy könyv. Egy évvel ezelőtt megvásároltam Madách Imre: Az ember tragédiája c. művét, amelyet 1962-ben adtak ki. A kötetet Nagyajtay Teréz festményekkel illusztrálta, aki egyébként 10 éven át a győri Kisfaludy Színház jelmeztervezője volt.” – mesélte Horvát Ferenc.

A művelődésszervező a könyv hatására és a jubileumi évforduló miatt megkérte Lángh Ildikót, hogy alkotócsoportjával hozzanak össze egy kiállítást. Az ötletet siker koronázta, és egy bő hónap alatt 26 művész készítette el 33 alkotását.

„Az ország különböző pontjairól, többi között Szolnokról, Tatáról, Szombathelyről is érkeztek képek és szobrok. A művészeti csoportban mindenki önállóan alkot, kiállításaink azonban közösek.” – mondta Lángh Ildikót a Győri Ipartestület Művészeti Kézműves Szakosztály elnöke.

„A paverpol technika lényege egy különleges ragasztó, ennek használatával sokféle anyagot felhasználhatunk egy kép elkészítésekor. Emellett persze a paverpolt egyéb technikákkal is lehet kombinálni.”

A kiállítás március 30-ig tekinthető meg hétköznap 10-16 óráig a József Attila Művelődési Házban.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #híradó | #kiállítás | #programok |