Kizárták az idegenkezűséget

Öngyilkos lett a zárkájában a kisfiút „rendelő” pedofil

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.07.03. 08:39

Minden megkezdett három óráért hatvanezer forintot fizetett volna a neten megrendelt 10-11 éves fiúért. A győri parkolóban azonban a rendőrök várták. A férfi búcsúlevelet is hagyott hátra. Az idegenkezűséget kizárták a hatóságok.

A 42 éves férfi idén tavasszal egy önmegsemmisítő üzenetküldő internetes alkalmazáson regisztrált, és felvette a kapcsolatot egy személlyel, akiről úgy tudta, hogy kiskorúakat közvetít szexuális cselekményekre.

A terhelt az üzenetváltások során egy vékony, 10-11 éves fiút „rendelt”, és abban is megegyezett, hogy minden megkezdett három óráért 60 000,- Ft-t fizet. A szolgáltatás helyszínéül egy győri bevásárlóközpont parkolójában leállított lakókocsit jelöltek meg.

A férfi meg is jelent a megbeszélt időpontban és ki is fizetett 30.000,- Ft-ot a jármű mellett várakozó közvetítőnek, és átvette a lakókocsi kulcsait. Ezt követően azonban a közelben várakozó rendőrök lecsaptak rá, és elfogták.

A Blikk most arról ír, hogy a férfi önkezével vetett véget az életének a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben múlt szerdán, a hajnali órákban.

A férfit nyolc nappal a halála előtt ítélték nem jogerősen kilenc év börtönre.

A bulvárlapnak nyilatkozott a férfi ügyvédje, aki elmondta:

„Az ügyfelem valóban öngyilkos lett, a zárkájában lévő mosdóban oltotta ki az életét. Ugyan többen is voltak a cellában, de erre a helyiségre senki nem láthatott rá, így elkerülhetetlen volt a tragédia. Nem tehetett róla senki” – nyilatkozta a Blikknek a férfi védője.

„A búcsúlevelét is megtalálták, amiben a súlyos ítéletére hivatkozott.” – tette hozzá a jogi képviselő.

A büntetés-végrehajtási intézet közleményében azt írta, ugyan a személyzet gyorsan megkezdte a segítségnyújtást, amit a kiérkező mentők folytattak, de már nem tudtak segíteni rajta. A rendőrség a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta.

Forrás: blikk.hu

Korábban a témában: