Megnyílt a Grande Amore Étterem

Olasz sziget Nádorvárosban

J. Kovács Andrea Fotó: MekliZ /Mekli Zoltán
2023.04.01. 20:46

Jó hír a mediterrán ízek kedvelőinek, hogy megnyílt a Wesselényi Hotel Grande Amore Étterme Nádorvárosban. A több évtizede családi vállalkozásként üzemelő szálloda a koronavírus járvány következtében nehéz helyzetbe került. A tulajdonos házaspárnak azonban új lehetőséget kínált a firenzei Antonio Milazzoval való megismerkedésük.

Így született meg az eredeti olasz alapanyagokból, hagyományos itáliai receptek szerint készített ételeket kínáló vendéglő gondolata.

A szombat esti ünnepélyes avatón részt vett a város polgármestere, aki egyben a körzet önkormányzati képviselője is.

Francesco Boccia és a Dézsi házaspár a megnyitón

Dr. Dézsi Csaba András a Győr+ Médiának hangsúlyozta:

Jó érzés, hogy hétről hétre sikerekről tudunk beszámolni; most ismét egy újabb vendéglátóhely nyílik Győrben. A közelmúltban nyitott a Barátság Büfé Adyvárosban, majd a bezárt Benedetto helyén egy új, fiatalok által újraálmodott cukrászda. Ez az olasz étterem a nagy szerelemről kapta a nevét, egy olasz férfi és egy helyi fiatal hölgy kapcsolatából származik.

Antonio Milazzo nem csak az ételekhez, az énekléshez is ért

Remélhetőleg rengeteg vendéget vonz majd. Bár nem az első ilyen jellegű étterem, de az olasz konyha rendkívül változatos, és szerintem az olasz néplélek közel áll a magyarhoz. Sok sikert kívánok nekik, azért is, mert annak a Wesselényi Hotelnek az étterme, amelyik a Covid alatt bezárt, és nem tudott újranyitni. Most viszont egy fantasztikus svédcsavarral sikerült megoldást találniuk.”

A megnyitón résztvevők vendégeket Francesco Boccia szórakoztatta hamisítatlan olasz dallamokkal.

Nagyné Morvay Andrea családjával és dr. Dézsi Csaba Andrással

„Boldogok vagyunk, hogy újraindult az élet a világban és nálunk is. Nagyon nehéz időszak van mögöttünk. Mindent megtettünk a túlélésért, és végül az élet összehozott minket Antonioval, egy tettrekész, temperamentumos olasz fiatalemberrel, aki azzal, hogy megnyitotta nálunk az éttermét, életet varázsolt a szállodánkba. Eddig is szerettünk itt dolgozni, de most a finom ételek, a jó zene, az olasz mentalitás teljesen rabul ejtett bennünket.” – mondta el Nagyné Morvay Andrea, a szálloda egyik tulajdonosa.

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos