Édes’N – Az egykori Benedetto helyén nyílt Győr új fagyizója

Mireider Máté Fotó: O. Jakócs Péter
2023.03.20. 15:45

Hétfőn az egykori, legendás Benedetto cukrászda helyén megnyitotta kapuit egy új süteményező és fagylaltozó. Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester személyesen tesztelték a kínálatot. A városvezetők egy padot is kihelyeztek az újonnan nyílt vendéglátóhely mellé, hogy ezzel is segítsék azt, hogy a győriek élvezhessék a hely által kínált finomságokat.

Hétfőn reggel 7 órakor már újra vendégeket fogadtak a legendás, egykori Benedetto cukrászda helyén. Az ikonikus fagyizó januárban zárt be, azonban nem sokáig maradtak édesség nélkül a környékbeliek. Az új tulajdonosok konkrét elképzelésekkel keresték meg a városvezetőket, az új cukrászda, az Édes’N pedig a sütemények és fagylaltok mellett kenyérrel és szendvicsekkel is várja már a vendégeit.

Tavaly bezárt a Benedetto, kicsit meglepődtünk, de hát van ilyen az életben” – kezdte Radnóti Ákos, Győr alpolgármestere a helyszínen. „Nagyon örültünk, amikor fiatalok kerestek meg bennünket azzal, hogy újranyitnák a helyet. A hely nem az önkormányzaté, de mindenkinek, aki szabályosan beadja az engedélykérelmet, nagyon gyors ügyintézéssel tudunk segíteni ilyen esetekben. Teraszengedélyt is kértek, ezt is megadtuk, és úgy tapasztaltuk, hogy nagyon jó a kínálat. Nagyon jó helyen van, és örülünk annak, hogy fiatalok az üzemeltetők” – tette hozzá Radnóti Ákos.

„Harminchét évig működött a Benedetto. Miután bezárt, mi semmiképp nem szerettük volna, hogy Győr egy ilyen ikonikus hely nélkül maradjon. Szerettük volna folytatni, sok termékkel kiegészíteni a kínálatot, mint például helyben sütött pékáruval, melegszendviccsel” – mondta a Győr+ Médiának Mezei Norbert, az Édes’N üzletvezetője, aki azt is hozzátette: a következő hetekben igyekeznek felmérni a vásárlóközönségüket, és igazodni az igényekhez. Reményeik szerint modern, és jó helyet kapott vissza a város.

“Egy olyan közösségi teret szerettünk volna létrehozni, ahol az összes generáció meg tud fordulni, ez pedig egy elég régi és kultikus hely Győrben ehhez” – vázolta fel a vízióját Horváth Norbert, a hely üzemeltetője. A közelben van a kórház és egy iskola is, ezért adta magát, hogy nyissanak más termékek felé is, így a vállalkozás is biztonságosabban tud majd működni.

„Mindig megkapom, hogy ha bezár egy bolt” – mutatott rá dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. „A Benedetto nekem is hiányzott, hiszen egy kultikus hely volt” – árulta el a polgármester, aki azt is elmondta: ugyanazt a hangulatot, érzést adja ez a cukrászda is, mint a régi, de most fiatalok a tulajdonosok, és modernizálják a helyet. „Nagyon sok ember jár erre, hiszen forgalmas helyen fekszik, ezért fontos volt, hogy itt ismét legyen ilyen lehetőség. Polgármesterként az a fontos nekem, hogy újra van itt szolgáltatás, bőséges a kínálat, és szurkolok az üzemeltetőknek, hogy sikeres vállalkozásuk legyen” – zárta szavait a városvezető.

Az Édes’N hétfő reggeli nyitása óta üzemel, a városvezetők pedig nem csak meglátogatták, de “meg is ajándékozták” a helyet: egy padot helyeztek ki a fagyizó előtt a Győr-Szol munkatársaival, ezzel is bővítve, kényelmesebbé és komfortosabbá téve a környéken élő győriek életét.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #cukrászdák | #édesség | #fagyi | #Nádorváros |