Nyárra elkészül az adyvárosi Grabo-sátor

Földvári Gabriella
2023.01.25. 12:55

Nyárra birtokba vehetik a sportolók és a környékbeliek az Adyvárosi Sportcentrumot, a modern kosárlabda-komplexumot, amelyet a Grabo-sátor felújításával hoznak létre.

A szerdai komplexumbejáráson Radnóti Ákos alpolgármester elmondta: a Grabo-sátor sok évig lerobbant, kihasználatlan állapotban volt, ezért is volt fontos ez a felújítás.

A SERCO UNI Győr pedig nagyon jól szerepel a bajnokságban, jó az utánpótlása, rengeteg fiatal kosarazik, támogatandó sportágról van szó. A kosárlabdázást kültéri streetballpályákkal is népszerűsítik, ezek közül Adyvárosban is található egy. Fontos, hogy nemcsak a versenysportot szolgálja a fejlesztés, hanem a szabadidősportot is, a környékbeli iskolák is használhatják tornaórák keretében a megújuló létesítményt. A komplexum pedig rendezvénytérként is hasznosítható lesz.

„A parkolót is megnyitottuk az épület mögött, ahol 50 autó elfér, ez akkor is használható lesz, ha elkészült a beruházás. Ez is segít a városrész parkolási gondjain” – emelte ki Radnóti Ákos.

A létesítmény belsejében egy nemzetközi minősítésű centerpálya, két keresztirányú kosárpálya lesz, sportszerraktárral, öltözőkkel és konditeremmel.

A beruházás jelenlegi készültségi foka 60 százalékos, télen a belső munkálatok zajlanak, a közműhálózatok, a vizesblokkok felújítása. A tetőponyvát már lecserélték, renoválták a tetőszerkezetet, új nyílászárókat építettek be. A sporttechnológia beszerelések maradnak utoljára, a palánkok, valamint a sportparketták lefektetése. A felszerelések, mint a kondigépek, az öltözőszekrények, a gépészeti- és technológiai eszközök is már a helyszínen vannak – foglalta össze a főbb munkálatokat Fűzy András, a Széchenyi Kosárlabda Akadémia és a SERCO UNI Győr NB I-es kosárlabdacsapatának elnöke.

A beruházás TAO-pályázatból és az üzemeltető saját forrásából valósul meg.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Galéria: Ács Tamás