Hirdetés
Nyílt nap

Mozogni és tanulni is szerető gyerekeket várnak

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2022.01.13. 17:03

Mozogni és tanulni egyaránt szerető gyerekeket vár a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola. Az intézmény idén is nyílt napra invitálta azokat a kicsiket és szüleiket, akik érdeklődnek az iskola képzése iránt és szeretnének bekerülni a szeptemberben induló első osztályba. Rengeteg érdeklődőt vártak a csütörtöki programra, akik közül január végén választják ki véglegesen azokat, akik valóban bekerülhetnek az iskolába.

Hirdetés

Fellépőruhába öltözött balettosok vezették körbe az ovisokat a Tánc-és Képzőművészeti Iskolában. Több termet is megnézhettek az érdeklődő, leendő elsősök a balettsuliban. Idén szeptemberben a szokásokhoz híven csak egy osztály indul majd maximum 23 fővel, mivel a vezetőség úgy gondolja, csak így tudnak kellően odafigyelni a tehetséggondozásra. 

A nyílt napon a leendő elsős osztályfőnök, Ágh Zsuzsa is bemutatkozott. A tanítónő elmondta: az iskolában a művészeti képzés mellett nagy hangsúlyt fektetnek a közismereti tárgyakra is. “Egy családias jellegű iskoláról beszélünk, mivel egy-egy osztályban maximum 22-23 fő van, így lehetőségünk van arra is, hogy az egyéni sajátosságokat figyelembe vegyük” – tette hozzá a leendő osztályfőnök.

Hirdetés
Ágh Zsuzsa

A kis óvodások a kalauzolás során több balett-termet is megnéztek, ahol láthatták a kicsiket és a nagyokat is táncolni, a program pedig több korosztály saját produkciójával folytatódott. Aki úgy dönt, a tánciskolát választja, annak nemsokára felvételiznie kell majd. 

“Két hét múlva lesz a felvételi, január 27-én 16 órától, jelentkezési lappal szeretnénk ha mindenki jelezné a szándékát, így öt fős csoportokat tudunk majd kialakítani és sem tömeg, sem várakozás nem lesz” – mondta el a Győr+-nak Derczó Tibor, aki hozzátette, hogy a szülőknek érdemes tudni azt, hogy a felvételi inkább csak egy megtekintés, ahová tornafelszerelés is bőven elég és ahol a szakemberek az alkati adottságokat figyelik majd meg.

Derczó Tibor

“Nem kell semmilyen előképzettség, ami szükséges, hogy szeressen a gyermek mozogni és a szülő ezt a mozgást támogassa. Úgy tekintsen rá, mint egy olyan típusú tevékenységformára, amely feloldja, szabaddá teszi a gyermeket.” Derczó Tibor hozzátette: nem csak a színpadra, de az életre is képzik és felkészítik a náluk tanuló diákokat.

Kapcsolódó témák: #balett | #Győr+ TV | #híradó | #mozgás | #Oktatás | #tánc |
likeold
a fb oldalunkat