Folytatjuk: négyszemközt a nőgyógyásszal

„Mindenről lehet beszélni, és kell is!”

Fotó: Ács Tamás
Havassy Anna Katalin
2021.10.10. 19:19

A Győr+ Hetilap augusztusi Hölgyvilág mellékletében olvashattak egy beszélgetést dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvossal, amelyben igyekeztünk több témát is érinteni, ami a női egészséget illeti. Már akkor kiderült: kimeríthetetlen szakterület, és mi, nők nem is mindig merünk kérdezni. Nyugalom, itt most nem is kell, mert Börzsönyi doktornő rendszeresen a segítségünkre lesz.

Vadonatúj sorozatunk célja tehát sokrétű, hiszen a női témákkal rengeteg minden összefüggésbe hozható. Legfontosabb a testi és a lelki egészség, utána jöhet a kiegyensúlyozottság, a magabiztosság, a jövőtervezés, és egyáltalán az, hogy érezzük: nőnek lenni csoda, és megannyi lehetőség.

Lássuk be, a mai rohanó világban szinte minden elérhető. Az információk könnyebben és gyorsabban megvannak, a reklámok által harsogott termékek beszerezhetők, magazinok és előadások tömkelege kínálja a tutit. Csoda, ha elbizonytalanodnak a nők?! Sajnos sokaknak nem a megfelelő időben jut eszükbe, hogy a női lét biztonságának egy szeletét igenis a nőgyógyászok nyújthatják, akik ezekért vállalták a hivatásukat. Válasszunk bárkit is a szakemberek közül, a kulcs minden esetben a bizalom és az őszinteség.

Ezt a gondolatunkat erősítette meg augusztusi beszélgetésünk során dr. Börzsönyi Ágnes is, aki kiemelte, szerencsére egyre jobb tapasztalatokat szerez a beteg és orvos közti kapcsolat során.

Dr. Börzsönyi Ágnes

Nem titkolja, ebben az is közrejátszhat, hogy ő maga is nő. Persze kiválónak és felkészültnek tartja a férfi kollégákat – akik egyelőre még sokkal többen vannak a pályán –, ám úgy véli: nőként több mindent megért, hiszen a teste is azonos a hozzá fordulókéval, és kétgyermekes édesanyaként pontosan tudja, milyen a terhesség, a szülés, a szoptatás. Átélte, és átéli mindazt, amiről a páciens beszél, és éppen ezért hisz benne, hogy hamarosan végleg vége lesz annak, hogy a nők nem szívesen választanak nő nőgyógyászt.

A legfontosabb mégis az, hogy a hölgyek menjenek legalább évente egyszer nőgyógyászhoz, s hogy merjenek kérdezni! Végeztessék el a szűrővizsgálatokat, tegyék fel a kérdéseket és a válaszokban is legyenek őszinték. Önmagukért és a szeretteikért is!

S miben segíthet dr. Börzsönyi Ágnes és a Győr+ Média közösen?

Nos, a doktornő örömmel vállalta, hogy rendszeresen kibeszélünk egy-egy érdekes, fontos, vagy éppen kényes témát, természetesen a női egészséggel, a női léttel kapcsolatban. Szakértői minőségben, mégis érthetően. Olyan beszélgetésekkel készülünk, amelyek során segítünk eligazodni a „rengetegben”, szétoszlatunk tévhiteket és kitárgyaljuk a különböző divattermékeket is. Fontos, hogy nem „orvos válaszol” rovatot indítunk, hanem csak beszélgetünk a felmerülő témákról. Őszintén, könnyedén, érthetően, gátlások nélkül. Pont úgy, ahogy a rendelőben is célszerű a kommunikáció. Az egészség és a közös siker érdekében.

Tartsunk tehát dr. Börzsönyi Ágnessel a Győr+ Hetilap és a Győr+ Online Hölgyvilág rovatában, hogy közösen ismerhessük meg még jobban a nők szövevényes és igencsak klassz világát, együtt tanulhassunk saját magunkról, és győzhessük le a fenntartásainkat! Egyelőre itt, utána pedig már a választott orvosunk rendelőjében is!

Október 15-én keressék az első témát a Győr+ Hetilapban, majd a Győr+ Online felületén is!

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka