Hirdetés
Helyi fejlesztés

Megújult a Szabolcska utca

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.09.18. 11:40

A Szabolcska utca felújításának újabb üteme készült el. A Körkemence utca és a Sport utca közötti szakasz közel két éve újult meg, az idén pedig a Mester utca és a Sport utca közti szakasz következett.

Hirdetés

„Egy újabb útszakasz készült el, és szisztematikusan haladunk tovább.” – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András polgármester a helyszínen. Kiemelte a megújított gyalogátkelő pódiumot, amely biztonságos átkelést tesz lehetővé az utca elején található iskola diákjai számára.

Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője hozzátette, korábban a Szabolcska utca kétharmadának felújítása történt meg, és a mostani fejlesztéssel az egész utca elkészült. A biztonságos átkelés mellett a biztonságot az utca két végén elhelyezett térfigyelő kamerák is szolgálják.

Hirdetés

A munka itt is közműcserével kezdődött, ezután indult a kivitelezés. – mondta el Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője.

A felújítás során az útra új aszfalt kopóréteg került, kicserélték a kétoldali szegélyköveket, a megsüllyedt csatornafedeleket és a kollégium előtt teljesen felújították a járdát, valamint a kollégium bejáratát is. Az iskola előtti gyalogátkelőhelynél lévő sebességcsökkentőt is felújították.

A beruházás értéke 34 millió forint, amelyet az önkormányzat biztosított az Útkezelő Szervezet költségvetésében.

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #helyi fejlesztés | #híradó | #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat