Hirdetés
Bonis Bona

Magas rangú elismerés a Jedlik pedagógusának

Fotó: A szerző felvétele
Kárpát Zsolt
2021.09.22. 16:52

„Bonis Bona - a Nemzet Tehetségeiért" díjat kapott a Jedlikben tanító Dr. Csóka Gézáné Judit. A matematika szakos tanár a kiváló tehetségsegítő kategóriában vehette át az elismerést Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztertől. A kiváló pedagógus az elmúlt 10 évben 18 diákját jutatta be az országos tanulmányi versenyek döntőibe.

Hirdetés

A Bonis Bona díjat a tehetségsegítő kategóriában az egész országban összesen 16 pedagógus kapta meg. Dr. Csóka Gézáné Judit már jó néhány éve foglakozik tehetséggondozással. Diákjait mentorálja és felkészíti leginkább az OKTV döntőire.

„Nagyon a nagy öröm volt számomra ez az elismerést. Hozzá kell tennem, hogy sok diákunk kitűnően teljesített, ugyanis az elmúlt 10 évben 18 diákom volt, akik bejutottak országos középiskolai tanulmányi versenyek döntőibe. Az iskolánknak pedig 29 OKTV döntős diákja volt. Rengeteg versenyt szerveztünk, sok pályázatot írtunk tehetségfejlesztés terén. Sokat dolgoztunk a kollégáimmal, ezért nagyon bízok abban, hogy a következő években pedagógus társaim hasonló elismerésben részesülnek.”

Hirdetés

Dr. Csóka Gézáné Judit azt is elmondta, amellett, hogy a legjobb diákjait készíti fel a versenyekre, természetesen elsődleges feladatának az tartja, hogy minél jobban megtanítsa, megszerettesse a matematikát a tanulókkal.

„Egyrészt nagyon fontos, hogy szakmailag, pontos precíz legyen az ember és lényegesnek látom azt, hogy egyszerre ne markoljunk túl sokat, de amit tanítunk azt nagyon alaposan és sok oldalról megtámogatva tegyük. Szintén sok éves tapasztalatom, hogy még a jó képességű diákoknál is lényeges elhitetni a gyerekekkel azt, a kimagasló eredményeket is el tudják érni.”

Azzal is tisztában kell lenni, a jó képességet és a tehetséget sok esetben nem biztos, hogy azonnal fel lehet fedezni. Ezért a tanároknak az is feladata, észrevegye kiben szunnyad éppen egy matekzseni.

Dr. Csóka Gézáné Judit 2009 óta tanít a Jedlikben, és korábban 2017-ben elsőkén kapta meg pedagógusként a Múlt a Jövőért díj tanári fokozatát.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #díj | #Győr | #híradó | #Oktatás |
likeold
a fb oldalunkat