Lukács-iskola: soha rosszabb évet, mint a 2022-es

Zombai-Kovács Ákos Fotó: Májer Csaba József
2023.01.11. 09:05

Izgalmas éven van túl a Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum. Szentpéteri Marianna igazgató a Győr+ Médiának azt mondta: nehéz, kihívásokkal teli volt az elmúlt esztendő, amikor kiválóan vizsgázott az iskola, a diákok pedig rengeteg jó eredményt értek el hazai és nemzetközi szinten is. 2023-ban pedig több újdonság is lesz a Lukácsban.

Hirdetés

Osztályfőnöki óra zajlott ottjártunkkor a Lukács Technikum egyik termében. A diákok az első félévet értékelték, az intézmény igazgatója viszont az egész elmúlt évet elemezte. Szentpéteri Marianna úgy fogalmazott, izgalmas évük volt, sok szép eredménnyel.

Szentpéteri Marianna Fotó: Z.K.Á.

„Rengeteg program zajlott nálunk, a diákok pedig nagyon sok versenyen és szakmai megmérettetésen vették részt, ezeken kiváló eredményeket értek el, nem véletlenül lettünk a Győri Szakképzési Centrum legeredményesebb intézménye az előző tanévben – mondta az igazgató.

Szeptember óta 1500 diákja van a Lukácsnak, 60 osztály tanul az intézményben, nekik folyamatosan sok jó programot szerveznek. A diákok pedig nem hálátlanok, sőt, továbbra is szállítják az eredményeket.

Ölbei Zsolt Fotó: O.J.P.

„Ölbei Zsolt diákunk a WorldSkill versenyen képviselte Magyarországot autószerelő szakmában, ő kiválósági érmet nyert, közben részt vettünk a MI a pálya? rendezvényen is, ahol a műszaki pálya szakmáit népszerűsítettük, nyitott kapuk rendezvényünkön közel 1000-en voltak, engedélyt kaptunk a kétéves érettségi vizsgára épülő okleveles technikus képzés indítására, 3 kollégánk pedig Kisalföld Presztízs-díjat vehetett át– tette hozzá Szentpéteri Marianna.

2023-ban két új szakmát indítanak a Lukácsban és szeretnék bővíteni a duális partnerek számát is, az év céljai közül többek között ezeket emelte ki az igazgató.

„Hűtés- és szellőzésrendszer-szerelő, illetve mechatronikus karbantartó képzés indul a Lukácsban, duális partnereink száma jelenleg 148, szeretnénk, ha ez a szám tovább gyarapodna ebben az évben” – fogalmazott az intézményvezető.

Az iskolában gőzerővel készülnek névadójuk születésének 200. évfordulójára is, március elején versennyel, pályázattal és sok érdekes programmal állítanak emléket Lukács Sándornak.

Hirdetés