Hirdetés

Lehetetlen albérletet találni Győrben

Fotó: Pixabay
Kárpát Zsolt
2022.07.14. 13:47

A nyári hónapok valamelyest lassították az ingatlanpiacot Győrben, erről számolt be a Győr Plusznak Búza Tímea. A győri ingatlanközvetítő cég ügyvezető tulajdonosa elmondta azt is, hogy idén még érdemes kihasználni az új építésű házak, lakások vásárlásnál érvényben lévő kedvezményeket. A szakember arról is beszélt, hogy Győrben már most nagyon nehéz albérletet találni, mert nincsenek kiadó ingatlanok.

Hirdetés

A nyár hatása érződik a győri ingatlanpiacon is. Sokan mennek szabadságra, pihennek, így a lakások, házak vásárlása lassult májushoz, áprilishoz képest.

„A júliusban, augusztusban mindig azt tapasztaljuk, hogy van egy kis visszaesés. Most azt vettük észre, hogy inkább a készpénzes vevők vannak előtérben. Mindenképpen azt javaslom, hogy az új építésű ingatlanoknál érdemes kihasználni a CSOK és az ÁFA kedvezményeket. Ha az aktuális győri ingatlanokat nézzük, akkor még mindig minimális a különbség a használt és az új építésű lakásárak között. Ezért jobban megéri új építésű ingatlanokat venni.” – emelte ki Búza Tímea az Édes Otthon Győr ügyvezető tulajdonosa.

Hirdetés

A magas infláció miatt továbbra is nagyon jó befektetésnek számít egy ingatlan, ami ráadásul azonnal bérbe adható. Ugyanis albérletet szinte lehetetlen találni Győrben.

Hatalmas a kereslet az albérletekre, napi szinten hívnak minket kiadó lakások miatt. De sajnos nálunk most nagyon kevés, szinte nincs kiadó ingatlan. Még rosszabb lesz a helyzet augusztusban iskolakezdéskor.” – tette hozza Búza Tímea.

Ha még is szerencsénk van és találunk albérletet, akkor azzal kell számolnunk, hogy Győrben egy 40 négyzetéteres lakás havi díja 120 – 130 ezer forint, míg egy 60 négyzetméteres lakás bérlése havonta alsó hangon is 150 ezer forint.

Kapcsolódó témák: #albérlet | #Győr | #ingatlanpiac |
likeold
a fb oldalunkat