Közigazgatási államtitkár járt Győrben

Fotó: Vig Norbert
Németh Boglárka
2022.10.11. 13:47

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár tett látogatást Győrben. A politikus januártól ismét pozsonyi-magyar nagykövet lesz, így többek között a szlovák-magyar kapcsolat erősítésén is dolgozik majd. Az államtitkárt városunkban Dr. Dézsi Csaba András, polgármester, Dr. Pergel Elza, Szeles Szabolcs és Radnóti Ákos alpolgármesterek, valamint Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos fogadták

Hirdetés

A közös fotókat követően kezdődhetett a kemény munka és az egyeztetés, dr. Balogh Csaba célokkal érkezett városunkba.

A látogatás elsődleges célja az volt, hogy megismerkedjek Győr város vezetésével. Arra készülök jelen pillanatban, hogy januárban átvegyem a pozsonyi magyar nagykövetség vezetését. Magyarország és Szlovákia kapcsolatának a jelentős része az az önkormányzatok, a megyei és helyi önkormányzatok vállán nyugszik, és ezért nagyon fontos, hogy ezeket a kulcsszereplőket ismerjem, meghallgassam, hogyan vélekednek az együttműködésről, milyen területek vannak, amikkel foglalkozni érdemes, és milyen problémák vannak. Lényegében egy leltárt készítettünk a polgármester úrral és megállapodtunk abban, hogy ezt a megbeszélést, együttműködést a Duna mindkét partján alkalomadtán folytatjuk” – mondta el a Győr+ Médiának az államtitkár. 

Dr. Balogh Csaba nagykövetként rengeteg energiát szeretne fektetni a helyi kapcsolatokba, sok magyar lakta és szlovák lakta településre szeretne majd személyesen elutazni, a határhoz közeli nagyvárosok vezetőivel pedig még inkább erősíteni szeretné a gazdasági, kulturális és infrastrukturális összeköttetéseket.

Győr város a Bécs, Pozsony és Budapest közötti háromszögben helyezkedik el, aminek nagyon sok előnye van, de akad azért hátránya is. A hátránya az, hogy ezzel a három fővárossal kell versenyt futnunk például, ha a munkaerőt akarjuk itt tartani. Ugyanakkor bekerültünk egy olyan körbe, ami a fővárosi kör, és ezek a kapcsolatrendszerek hozzá tudnak tenni kulturálisan, tudományosan a város életéhez és számos olyan kapcsolat van, amivel Győr további fejlődését tudjuk segíteni” – számolt be a találkozót követően dr. Dézsi Csaba András. 

A városvezető számára fontosak a határon túli települések, polgármestersége alatt két ilyen testvérvárosa is lett Győrnek. Dr. Dézsi Csaba András és dr. Balogh Csaba remélik, hogy a jövőben együtt, egymást segítve, a magyar érdekeket szolgálva tudják majd építeni a két várost.

Galéria: Vig Norbert

Hirdetés