Kiképzett kutyák a rendőrségi táborban

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2021.08.17. 15:30

Kutyás bemutatóval folytatódott a rendőrség bűn- és balesetmegelőzési tábora Győrújbaráton. Smering Róbert, a Wolf K9 Kutyaiskola oktatója hozta el kiképzett kutyusait, hogy megmutassák a legkisebbeknek, milyen szintre tudnak eljutni a különböző korban lévő ebek, ha megfelelő időt és energiát fordítanak a taníttatásukra.

Három kutyát is hozott magával Smering Róbert és kolléganője a gyerekeknek a Győrújbaráti táborba. Több vezényszót és az erre való reagálást is szemléltették, amit a gyerekek szájtátva néztek.

A kiképzők azt mutatták meg, hogy mennyire különbözik a kutyák világa az emberekétől. A legidősebb eb Kini 8 éves, vele azt demonstrálták, hogy a hosszú évek alatt a képzés hová juttathatja el a kutyát, a fiatal kutyánál pedig azt, hogy a vele született ösztönöket ideje korán el kell kezdeni kezelni és kordában kell tartani.

Arra is fel akarták hívni a figyelmet, hogy a jó alapelvek egy jól nevelt kutyához vezetnek, de a családoknak és gyerekeknek elsősorban azt kell eldönteniük: belefér-e az életükbe egy kutya, ha igen akkor milyen fajta és mi a cél, mit szeretnének vele elérni.

Fotó: Németh Boglárka

A táborban nyaraló gyerekek többsége élvezte az előadást és elmondták eddig otthon csak a feküdj, ülj és adj pacsit parancsokon túl nem nagyon jutottak előbbre, de ez az előadás segíthet. A szervezők célja pedig pont ez volt, valamint, hogy a kicsik jól érezzék magukat. Ez pedig sikeresnek tűnik, mert a táborozók arról számoltak be a Győr Plusznak, hogy a programok kiválóak és jövőre is eljönnek majd.

Televíziós szerkesztő: Németh Boglárka

A tábor a szervezők szerint azért is hasznos a diákoknak, mert manapság sokkal bátrabbak és a legtöbb esetben sokkal nagyobb veszélynek is vannak kitéve, mint pár éve a kortársaik.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #kutya | #rendőrség | #tábor |