Kihelyezett hulladékudvarokkal az illegális lerakások ellen

Németh Boglárka Fotó: Vig Norbert
2024.06.01. 12:09

Ezúttal Nádorváros szívében, a volt Komszol telepen szabadulhattak meg a felesleges lomoktól, hulladékoktól a városban élők. A GYHG az önkormányzat támogatásával kihelyezett hulladékudvarokkal próbál segíteni a győrieknek, hogy a feleslegessé vált holmikat ne kelljen messzire vinni. Június 1-jén, szombaton már kora reggel sokan érkeztek nádorvárosba is.

A körzet képviselője, dr. Dézsi Csaba András polgármester szerint dupla segítség a kihelyezett hulladékudvar. “Korábban kitették az emberek a házak elé a lomokat, a lomisok pedig mentek és széttúrták a kupacokat, ami tetszett nekik azt vitték, a többit pedig otthagyták. Ez egy kaotikus és kicsit sem XXI.-i megoldás volt, a győri hulladékgazdálkodás új rendszerében azonban sokat változtattunk, többek között létrehoztuk a kihelyezett lerakókat minden városrészben. Az emberekhez gyakorlatilag odavisszük a hulladékudvart, ennek köszönhetően nem lesz az egész város egy nagy szeméttelep hétről-hétre. Nagyon fontos hír, hogy az illegális hulladéklerakásnak a mennyisége csökkent a hulladéludvarokkal, ezáltal a zugszemét lerakást is visszaszorítittuk.”- hangsúlyozta a városvezető. 

Az ideiglenes lerakókba érvényes lakcímkártya bemutatásával lehet elvinni a lomokat ingyenesen, az elemeken kívül szinte bármit fogadnak, háztartási mennyiségben. “Legfőképpen műanyagot, papírt, üveget, fémet tehát csomagolóanyagokat, ezek mellett lomot, építési törmeléket, elektronikai hulladékot, fémhulladékot és fás szárú zöld hulladékot lehet elhelyezni. A többi városrészben is nagy népszerűségnek örvendett a kihelyezett hulladékudvarok üzemeltetése, hiszen tíz városrészben, több, mint 1500 győri vette igénybe ezt a szolgáltatást és több, mint 117 tonna hulladékot adtak le, így ezek az ideiglenes lerakók is hozzájárulnak ahhoz, hogy városunk egyre tisztább.”- mutatott rá Nagy Csaba, a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Aki pedig most olvas először a lehetőségről annak sem késő, délután 4 óráig a GYHG munkatársai várják még a lomokat.

Korábban írtuk a témában:

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #GYHG | #Győr | #híradó | #hulladék | #hulladékudvar |