Nem először bizonyították, hogy nem csak szakmájukban, de a jótékonykodásban is jók a Vásárcsarnok kereskedői.
Ezúttal adventi főzést rendeztek a csarnok előtti téren, ahol több, mint 300 adag ízletes csülkös bableves és székelykáposzta készült. A hozzávalókat jóérzésű kereskedők biztosították a jótékonysági akcióhoz.
Péntek délelőtt két kondérban rotyogtak a finomságok a Vásárcsarnok előtti placcon. Már nem először fogtak össze kereskedők, hogy rászorulókon segítsenek. Ezúttal lakásotthonokokban élő fiatalok javára szerveztek jótékony főzést. „A napi munka mellett nagyon szeretünk jótékonykodni is, szokás szerint többen, kereskedők összefogtunk, az alapanyagokat is mi adtuk össze és megkértük Határ Balázs barátunkat, aki már korábban is főzött velünk, nekünk, jótékony céllal” – mondta a Győr Plusznak az ötletgazda, Markó Vendel.
A jótékony főzés „főszakácsa” korábban is segítette már a kereskedők akcióját, most is szívesen állt a jó ügy mellé. „Néhány éve élek Győrben, sokat jártam, járok a csarnokba, ahol kiváló embereket ismertem meg, köszönöm, hogy most is engem bíztak meg az ételek elkészítésével, jó érzés rászoruló fiatalok javára finom ételeket készíteni” – fogalmazott Határ Balázs.

Ezúttal két kondérban, kétféle étel főtt, csülkös bableves és székelykáposzta készült, több mint 300 adag. ”Minőségi alapanyagokból készül mindkét fogás, korábban se volt panasz, hogy ne lett volna finom valamelyik étel, szerintem kora délutánra el is fog fogyni minden adag, attól pedig, hogy jó célra megy az ára, még jobban csúszik majd az étel”– tette hozzá a hobbiszakács.
A jelképesen 1000 forintos áron kínált finomságokból származó bevételt a csarnokban, egy urnában gyűjtötték a szervezők, az összeget pedig a Lakásotthonok Lakóiért Közhasznú Alapítvány kapja majd meg.