Az időseket vasárnap is kora reggel várják

Ismét változik a győri piacok látogatási rendje

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.05.08. 14:17

A mostani rendelkezés lényege, hogy a 65 év felettek ezen túl nem csak szombaton, hanem vasárnap is a kora reggeli órákban intézhetik a bevásárlásaikat a győri élelmiszer-, illetve lomis piacokon.

Az önkormányzat tájékoztatást adott ki, amely szerint ismét változik a győri piacok látogatási rendje.

A mostani rendelkezés lényege, hogy a 65 év felettek ezen túl nem csak szombaton, hanem már vasárnap is a kora reggeli órákban (6.00-tól 9.00 óráig) látogathatják a győri élelmiszer-, illetve lomis piacokat.

A teljes önkormányzati közlemény így szól:

„Hétköznap délelőtt 9.00 és 12.00 óra között, hétvégén reggel 6.00 és 9.00 óra között látogathatják a győri piacokat a 65. életévüket betöltött személyek.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester úgy fogalmazott, „Számos visszajelzést kaptunk a piacok látogatási rendjével kapcsolatban, a győriek elvárásainak megfelelően egy átláthatóbb, egyszerűbb, de továbbra is biztonságos látogatási rendet alkottunk.”

„A korábbi szabályozáshoz képest annyi változás történt, hogy már nem csak szombaton, hanem vasárnap is a kora reggeli órákban látogathatják mind az élelmiszer, mind a “lomis” piacokat a győri idősek. Erre azért van szükség, mert a fiatalabb korosztály többsége hétvégén intézi a bevásárlást, igyekeztünk számukra is kényelmesebbé tenni a bevásárlást a délelőtti órákban.” – tette hozzá a polgásmester.

A győri piacokra vonatkozó egyéb szabályozásokban nincs változás, a hatályos rendelet a www.gyor.hu weboldalon elérhető.”

Kapcsolódó témák: #Győr | #koronavírus | #vásárcsarnok |