Hirdetés
Alsó tagozat

Interaktív nyílt nap az Audi Hungaria ÁMK-ban

Fotó: Audi Hungaria
Ficsór Dávid
2021.10.19. 17:09

Nyílt napot tartottak kedden délelőtt az Audi Hungaria Általános Művelődési Központban. A rendezvény a leendő elsősöknek szólt, ezért az alsó tagozatos tantermek ajtóit tárta szó szerint nagyra az iskola. A fiatalok és szüleik így szabadon mozoghattak a különböző tanórák között, és betekinthettek, sőt be is csatlakozhattak az adott helyiségben folyó munkába. A nyílt nap során több mint 30 gyermek érkezett a szüleivel karöltve a német-magyar találkozások iskolájaként emlegetett intézménybe.

Hirdetés

„Az alsó tagozat nyílt napján az összes tanterem ajtó nyitva áll, a látogatók szabadon mozoghatnak, minden olyan tanórára bemehetnek, ami érdekli őket. Itt nem csak megnézhetik, a gyerekek be is csatlakozhatnak és ki is próbálhatják a különböző tevékenységeket. Kézműveskedés, robotkészítés, sport és rengeteg játékos feladat várja őket a nap során” – mondta a Győr Plusznak Alexandra Holzer.

A tanévkezdetkor kinevezett alsó tagozat vezető szerint továbbra is igyekeznek a legkorszerűbb pedagógiai keretek között dolgozni.

„Az Audi Hungaria ÁMK a német-magyar találkozások iskolájaként immáron több mint 10 éve szerves része Győr oktatási palettájának. A képzés súlypontja főleg a német nyelvi képzésen, a természettudományokon, a sporton és a digitalizáción van. Intézményünk két évvel ezelőtt elnyerte a „Kiváló külföldön működő német iskola“ címet, ennek a szintnek próbálunk továbbra is megfelelni” – hangsúlyozta a szakember.

A 2022/2023-as tanévre a hagyományoknak megfelelően két osztályt indít az Audi Hungaria ÁMK, összesen 52 leendő elsősnek lesz lehetősége ezeket a helyeket betölteni. Alexandra Holzer elmondta, azt tapasztalják, egyre nagyobb az érdeklődés az intézményük iránt, és örül, hogy sikeresen átvészelték a Covid-időszakot.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria | #Győr | #híradó | #Oktatás |
Hirdetés