Pályázat

Innovációs tehetségkutató verseny középiskolásoknak

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2020.10.05. 12:45

A komoly pénzjutalmakért önálló munkán alapuló, kreatív és hasznosítható ötleteket várnak a szervezők.

A Magyar Innovációs Szövetség 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versenyén egyénileg vagy kétfős csapatban pályázhatnak középiskolás fiatalok, határon túli magyar fiatalokat is beleértve.

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, illetve tudományos munka terveivel.

A pályázatok elbírálásánál a zsűri hangsúlyosan veszi figyelembe a probléma megközelítésének eredetiségét és kreativitást; a kidolgozás alaposságát, illetve tudományos értékét. Lényeges szempont továbbá az önálló, saját munka kimutathatósága, nyilvánvalósága; az írásos anyag, illetve műszaki alkotás (vagy modell) színvonala, az elkészített eszköz működőképessége; a projekt befejezettsége és jövőbeni hasznosíthatósága; az eredmények ésszerű és világos értelmezése.

A 3 db I. díjas, a 3 db II. díjas és a 4 db III. díjas pályázat készítői jelentős pénzjutalomban részesülnek. Különdíjat kap a legfiatalabb díjazott és a legsikeresebb díjazott határon túli fiatal.
Verseny 1-3. helyezettjei 100 többletpontot kapnak a 2021. évi felsőfokú felvételi eljárása során. A legjobb fiatalokat (10-12 pályázó) felkészítő középiskolai tanárok differenciált, 500-800 E Ft-os jutalmat érdemelnek ki. A legeredményesebb iskolák 1 M Ft támogatást nyernek el.

A versenyen kiválasztott fiatalok nemzetközi versenyeken, szakmai utazásokon vehetnek részt, többek között az EU Fiatal Tudósok Versenyén, a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban (ISEF), a Nobel-díj átadási ünnepségen stb.
Az arra alkalmas pályázókat a Startup Campus ingyenesen üzleti és forrásszerzési képzésben részesíti.

További részletek ITT.

Forrás: Magyar Innovációs Szövetség

Kapcsolódó témák: #Győr | #Magyarország | #Oktatás | #pályázat |