Hirdetés
Győri Segélyalap

Húsz millió forint a segélyalapnak

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.03.25. 17:28

Gyűlnek az adományok a dr. Dézsi Csaba András polgármester által létrehozott Győri Segélyalap számlájára. Hétfőn egy nagy összegű felajánlás is érkezett: a győri MIB Invest Group Kft. ügyvezető igazgatója, Szekeres István családjával együtt 20 millió forint támogatással járult hozzá a városi összefogáshoz. Villáminterjú.

Hirdetés

A koronavírus elleni védekezésben nagy szerepe van a társadalmi összefogásnak. Miért tartotta fontosnak, hogy ilyen jelentős összeggel támogassa a segélyalap munkáját?
– Anélkül, hogy pánikot gerjesztenénk, más országok példáját látva tisztában vagyunk azzal, hogy nem könnyű a helyzet, és a védekezésben lehet a mostaninál bonyolultabb is. Ne legyen így, de fel kell készülni és ezt akkor kell megtenni, amikor még viszonylag nyugodt körülmények között lehetséges. A rendelkezésre álló eszközökből pedig sosem elég.

– Van-e bármilyen megkötése, hogy ezt az összeget hogyan használja fel a segélyalap?
– Összesen húsz millió forinttal támogatjuk a város védekezését, olyan eszközök beszerzésében, amelyek a gyógyítást, a kórházi dolgozók munkavégzését segítik, teszik biztonságosabbá. Ezen túl nincs megkötésünk, mire használják fel a támogatást.

Hirdetés
Szekeres István, a győri MIB Invest Group Kft. ügyvezető igazgatója

– Eddig is kivette a részét a társadalmi felelősségvállalásból, többször adományozott magasabb összeget a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak.
– Sok sikeres vállalkozás működik Győrben, és ezekre a cégekre eddig is számíthatott a város, legyen szó fejlesztésről, oktatásról, egészségügyről. Most, ebben a nehéz helyzetben ez még inkább igaz. Az adománnyal elsősorban példát szeretnénk mutatni, szimbolizálni, hogy ez a példa követésre érdemes. Biztos vagyok benne, hogy sokan követnek bennünket.

A Győri Segélyalap 11737007-15466004-13430005 számlájára várják a további felajánlásokat.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri Segélyalap | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat