Hintóval érkezett a Mikulás Ménfőcsanakra

Németh Boglárka | Fotó: O. Jakócs Péter
2022.12.07. 13:57

Úgy látszik idén Győrben és környékén mindenki jó gyermek volt, hiszen a Mikulás egyenesen Lappföldről igyekezett mindenhová eljutni, köztük Ménfőcsanak városrészbe is, ahol majdnem 300 kisgyermek várta őt nagy izgalommal. 

A Bezerédj-kastély lépcsőjén várakoztak a legkisebbek, hogy jól lássák a Mikulás hintóját. A Télapó úgy fogalmazott, hogy magas tornyából a manói segítségével mindent lát és bár a gyerekek többsége csinált rossz dolgokat is az évben, ez december 6-ra mindig megszépül. “Ilyenkor nálam mindenki jónak számít, ezen a napon mindenkit megajándékozok, itt Ménfőcsanakon is” – mondta el a nagyszakállú, akinek a gyerekek többsége egyéni énekkel készült, de a közös dalolás sem maradhatott el, majd következett az est fénypontja az ajándékok kiosztása. 

A Mikulásnak a manókon kívül is volt szüksége segítségre, hiszen több, mint 250 csomagot nem lehet egyszerű elkészíteni, ebben dr. Laczkovits-Takács Tímea és családja segített, aki nagyon örült a sok boldog arcot látva.

“Két éve kezdődött a kezdeményezés, két éve még a koronavírus járvány miatt nem is lehetett személyesen találkozni a Mikulással, tavaly viszont már igen, aminek nagyon örültek. A legfontosabb dolog ebben a találkozásban maga az élmény, szerintem az ajándék csak szimbolikus, azonban a Télapóval való személyes találkozás helyben erősíti a kötődésüket a városrészhez is” – fejtette ki a képviselő.

A Mikulással fotózkodni is lehetett a csomag pedig a csokoládé mellett egy kis gyümölcsöt is rejtett. 

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #híradó | #Ménfőcsanak | #mikulás |