Hirdetés
Győrszentiváni párt köszöntöttek az évfordulón

Hatvan év házasságban

Fotók: Dobay Dorina
Szabó Csilla
2020.07.23. 18:34

Tamásy Kornél és felesége, Emília tíz évvel túl az aranylakodalmukon, hatvanéves házassági évfordulót ünnepeltek. Húsz éve költöztek ki Győrből, mára tősgyökeres szentiváninak vallják magukat. A hosszú házasság titka szerintük a békesség és a kompromisszumkészség, na meg persze az emberöltőnyi évek alatt egymás iránt érzett szeretet.

Hirdetés

Fiatal házasoknak tűnnek, kéz a kézben, egymást átölelve fogad bennünket győrszentiváni otthonukban Tamásy Kornél és felesége, Winkler Emília. A pár a másik elfogadásáról, az egymásnak segítésről, a szeretetről, a két fél közötti egyetértés kereséséről és a békesség megőrzéséről beszél, amikor a hosszú házasság titka kerül szóba.

Fiatalon kötötték össze életüket, Emília még 18 éves sem volt, szülői engedéllyel ment hozzá a nála 4 évvel idősebb Kornélhoz. Az akkori Vagongyár Szerszámgépgyárában ismerkedtek össze, a leendő feleség bérszámfejtőként dolgozott, a leendő férj gépjárműszerelőként és ő volt az ifjúsági kultúrfelelős is.

Hirdetés

Az első pillanatban, amikor megpillantotta a szép ifjú lányt, azt gondolta, „Na, Kornél, nem hagyhatod őt elveszni a rengetegben!”

Emília nemhogy nem veszett el, hanem élete párja lett, az esküvőjüket is a vállalat rendezte meg.

Pár év múlva négytagúra bővült a család, két fiúk született. Emília néni csak azt sajnálja, hogy idősebb fiúk már évek óta Ausztriában él családjával és bár gyakran jönnek haza a szőlőkhöz, mégis kevés időnek érzi a három unokával töltött időt. Kisebbik fiúk velük él, jó érzés számikra maguk mellett tudni őt.

A házaspár nagyon szeret mind a mai napig a kertben tevékenykedni, azt vallják, jó érzés legyen nem csak nekik, hanem a hozzájuk látogatóknak is belépni a kertes házuk ajtaján és gyönyörködni a virágokban, növényekben. A feleség büszkén mesélte, hogy még két évvel ezelőtt is dolgozott szakmájában a nyugdíjba vonulása után, a férj pedig hálás nejének, hogy fiatal éveiben támogatta őt a tanulásban, amikor gépipari technikumba járt.

Dr. Sík Sándor önkormányzati képviselő a város és Győrszentiván nevében is köszöntötte a 60. házassági évfordulóját ünneplő párt, Győr város borát is ajándékba hozta, hogy a jeles napon koccinthassanak egymással az elmúlt évtizedekre és még előttük álló közös évekre, Emília néninek pedig kis „menyasszonyi csokrot” is átnyújtott.

„Az elmúlt hatvan év sok örömet és küzdelmet is tartogatott, ám a tevékeny házasévek alatt példát Önök mutattak másoknak is megértésből és egymás iránti szeretetből” – gratulált a képviselő a párnak.

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #család | #Győr | #Győr+ TV | #híradó |
likeold
a fb oldalunkat