
A szokásos hazai zöldség-gyümölcs kínálaton kívül több termék is népszerű ezekben a napokban, a győri Vásárcsarnokban. A spárgából már dömping van, így olcsóbb lett az ízletes finomság, jóval több is fogy belőle, mint korábban. A napokban a magyar eper is debütált a piacon, a szokásosnál korábban indult a szezon, de az árak még nagyon magasak. A csarnokban forgalom szempontjából jól alakul a tavasz, ráadásul a szezon előrehaladtával több slágertermék ára is nagyot eshet, így mindenki számára elérhetővé válik.
Telt ház volt pénteken a győri Vásárcsarnokban. A hét utolsó munkanapján mindig sokan vannak, a friss, hazai zöldség-gyümölcsök közül most a spárgának van dömpingje.
Egyre többen veszik az egészséges, grillezni való zöldséget, de a közelmúltban megjelent magyar eper is kelendő. ”Valóban a hazai spárgából már dömping van, visszább is ment az ára, nagyon finom grillezni, ezt egyre többen ismerik fel a győriek közül is, de már a magyar eper is megjelent a standokon, ennek még azért elég húzós az ára, de ezt is sokan keresik, mert egészen más az íze, mint az importnak, amit a multik kínálnak olcsóbban” – mondta Magyar Zsolt, a Markó Zöldség-Gyümölcs munkatársa.
A palántaszezon is dübörög a csarnoknál. A hűvös idő miatt kitolódik az ideje, a vásárlók pedig a hagyományos zöldség palántákat keresik a leginkább. „Sokféle palántát kínálunk, még fűszernövények palántáit, de tapasztalataink szerint a hagyományos ízek a legkelendőbbek, a hagyományos paprika és paradicsom palántából viszik a legtöbbet, de egyre nyitottabbak az új dolgokra is a győriek” – fogalmazott Kiss Józsefné Adrienn, koroncói őstermelő.
A kereskedők bizakodóak, azt mondják hiába csalóka és változékony az időjárás, folyamatosan érnek be a zöldségfélék, az eper után pedig szép lassan érkeznek majd a többi nyári gyümölcsök is.