Harmadszorra is győri az Év kutyabarát étterme

Havassy Anna Katalin Komédiás Étterem
2023.01.25. 20:04

A társállatok szerepe folyamatosan nő, egyre többen szeretnék a lehető legtöbb időt együtt tölteni kedvenceikkel, vagy csak egyszerűen ebédelnének egy jót, két kutyasétáltatás közben úgy, hogy a blökit nem kell hazavinni. Győrben erre is lehetőség van, sőt, olyannyira, hogy a Komédiás Étterem már harmadszor nyerte el az Év Kutyabarát helye címet az étterem kategóriában.

A kutyabarát jelzőt egyre inkább megismerjük, különféle üzletek, bevásárlóközpontok, fodrászatok engedik meg a gazdáknak, hogy kedvenceikkel érkezzenek, s persze a sort még hosszasan lehetne folytatni. Az éttermek sem kivételek ez alól, egyre több helyről hallani, hogy az ebek előtt is megnyitják az ajtókat.

Nos, a győri Komédiás Étterem idén már hatodik éve fogadja a kutyával érkező vendégeket, s arra, hogy erre igény van, a háromszoros „Év kutyabarát helye, étterem kategóriában” cím megnyerése a legnagyobb bizonyíték.

Akkor kezdett el minket foglalkoztatni ez a téma, amikor nekünk is lett egy kutyusunk, Bandita” – kezdte Vargáné Salakta Nárcisz tulajdonos, majd azzal folytatta, hogy egyre gyakrabban hozták be az étterembe, s látták: a vendégeket ez egyáltalán nem zavarja. Persze Bandita csak a vendégtérben tartózkodhatott, a konyhába nem jöhetett be. Volt neki megfelelő fekhelye és többnyire tudta is, hol a helye…” – mosolygott Nárcisz, mert azt azért őszintén bevallotta, Banditával nem mindig könnyű az élet. Igazi személyiségként szerette felfedezni a környéket, s gyorsan meghódította a szomszédos kisbolt dolgozóit, na meg persze a parizer sem maradt el egy-egy látogatáskor.

Az, hogy Bandita – mint a család első kutyája – megérkezett, teljesen átformálta a mi szemléletünket is. Egyre inkább éreztük, hogy ha mi behozzuk őt magunkkal és senkit nem zavar, mert tud viselkedni, akkor mások kutyája sem fogja a vendégeket zavarni. Így is lett, s egyre inkább nyitottak lettünk a téma iránt. Kivéve Banditát, aki sokszor látványosan duzzogott, hogy megszűnt az egyeduralma…” – nevetett Nárcisz, majd azt is hozzátette, hogy ez a döntésük az étterem életében semmiféle változást nem jelentett, ugyanis semmilyen előírása sincs annak, hogy egy hely kutyabarát legyen.

Nárcisz és Bandita az elismeréssel

Szerintem egy étterembe úgyis csak olyan gazdik hozzák el a kutyusukat, akik tudják róluk, hogy képesek viselkedni, szobatiszták és sorolhatnám. A hat éve alatt nem volt negatív tapasztalatunk, sőt! Egy vendégünk sem tett megjegyzést és a munkatársaink is jól fogadták, hogy bent és kint a teraszon is találkozhatnak kutyákkal. Persze olyan alap kéréseink azért vannak a gazdik felé, hogy a kutyusokat pórázon hozzák, s míg ebédelnek, addig is tartsák rajtuk azt” – ez ellen pedig nem csak hogy az emberek, az ebek sem ágálnak, érdeklődve bár, de nyugodtan szemlélik míg tart a falatozás. Viszont Nárciszék rájuk is gondoltak: az étlapon kutyafinomságok is szerepelnek.

Arra, hogy a vendégek örülnek a győri étterem nyitottságának, ékes bizonyíték, hogy már harmadszor nyerték el az ”Év kutyabarát helye, étterem kategóriában” díjat. Egyszer egy szakmai zsűri ítélte nekik, kétszer pedig közönségszavazáson dőlt el az elismerés sorsa.

A közönségszavazás mindig nagyon értékes, hiszen azok nyomják a voksukat ránk, akik a vendégeink, akik szimpatizálnak azzal, hogy beengedtük a kutyákat az étterembe. Tudjuk, hogy vannak olyanok, akik direkt emiatt a lehetőség miatt érkeznek hozzánk, de ez a díj mindig egy visszajelzése annak, hogy hat évvel ezelőtt jó döntést hoztunk. Igaz, hogy Banditával már ritkán lehet találkozni a vendégtérben mióta kertes házba költöztünk, de ígérjük: az étterembe továbbra is jöhetnek a kutyák, télen és nyáron is. Azt pedig szívből köszönjük, hogy ennyien szavaztak ránk, s ismét mi lehettünk vidéken a leginkább kutyabarát étterem” – zárta Vargáné Salakta Nárcisz.