Hirdetés

Győr a legélhetőbb magyar városok között

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.12.06. 20:55

Nem feltétlenül azokban a városokban kell legmélyebben a zsebbe nyúlni egy lakás, illetve ház megvételéhez, ahol a legjobb élni – derül ki a Takarék Index alapján készített elemzésből. Azt vizsgálták, hogy az ország egyes járásai milyen feltételeket biztosítanak az ott lakóknak, hol nyújtják a legjobb szolgáltatást.

Hirdetés

Az alábbi szempontokat vették figyelembe:

 1. oktatás,
 2. egészségügy,
 3. kultúra,
 4. munkaerőpiaci lehetőségek,
 5. bűnözési statisztikák,
 6. vásárlási lehetőségek és
 7. lakóingatlanok megfizethetősége.

Az elemzők a megyeszékhelyeket is összehasonlították az élhetőségi pontszámaik függvényében. Összességében az élen

 1. Budapest áll, 
 2. Veszprémet,
 3. Székesfehérvárt,
 4. Győrt,
 5. Zalaegerszeget és
 6. Szombathelyt megelőzve.

Jól jelzi a Széchenyi István Egyetem és a többi győri intézmény színvonalát, hogy az oktatás terén az első helyen Győr áll.

A kulturális mutató azonban kimagaslóan Budapesten a legmagasabb, ebben a kategóriában a második Zalaegerszeg, a harmadik Szolnok lett.

Az egészségügyi mutatóban Miskolc végzett az élen, Pécs és Szekszárd előtt. A bűnözési mutatók terén Zalaegerszegen a legjobb a helyzet, Debrecent és Békéscsabát megelőzve. Ebben a kategóriában Budapest végzett az utolsó helyen.

A vásárlási lehetőségek terén újabb előkelő helyen végzett Győr. Az első helyen végzett a főváros, amit jelentős lemaradásban követ az összes többi megyeszékhely, sorrendben: Győr, Pécs, Tatabánya és Szombathely sorrendben.

A munkaerőpiaci feltételek tekintetében is Budapest áll az élen, Győr és Székesfehérvár előtt. A leginkább megfizethető megyeszékhely Salgótarján lett, amit Békéscsaba és Miskolc követ.

Forrás: index.hu

Hirdetés