Hirdetés
A siker egyik titka: igent mondani a kínálkozó lehetőségekre

Gulyás Péter második családra lelt az egyetemen

Fotó: SZEhírek
Győr+
2020.06.02. 11:45

A Széchenyi István Egyetemet választani lehetőséget, kihívást és büszkeséget jelent – ezt mutatja be a kampusz izgalmas sorozata, amelyben egyetemi polgárok mondják el, miért szeretnek az intézményben tanulni és/vagy dolgozni.

Hirdetés

„Az egyetem keretet ad új, önálló életemnek. Megalapozhattam szakmai és baráti kapcsolataimat, illetve kezdődő karrieremet. Nem túlzás azt állítani, itt második családot kaptam” – fogalmazott a villamosmérnök mesterszakos Gulyás Péter, aki ma már a SZEnergy Team elektronikai részlegvezetője. Mint mondja, hogy idáig jusson, főként döntésein múlt: azon, hogy igent mondott a kínálkozó lehetőségekre.

Persze esetében is minden a felvételivel kezdődött. Hogy a villamosmérnöki képzést választja, számára nem volt kérdés, mint ahogy az sem, elköltözik a fővárosból.

Hirdetés

„Céltudatos voltam, tudtam, hogy Győrben nem lehet panasz a képzés színvonalára és idegen nyelveket jól beszélőként a választásnál a nyugati határ közelsége is fontos szempont volt. Gyorsan megszerettem a megyeszékhelyet: sokkal élhetőbb, mint Budapest.

„Mindig is tetszett, hogy természetközeli, jól kiépített az egyetemi városrész, hiszen mindent, ami kell az életemhez, egy helyen megtalálok. Öt és fél évig a kollégiumban laktam, amit szintén nagyon szerettem, mert olyan jó barátságok szövődtek a falakon belül, amelyek talán egy életre szólnak” – emlékezett a mérnökjelölt.

Gulyás Péter tanulmányai mellett közel három éve dolgozik energiahatékony és autonóm járműfejlesztőként az egyetemhez tartozó Járműipari Kutatóközpontban.

A gyakornoki programnak köszönhetően olyan kutatásokba vonták be, amely alapján elkészíthette alapszakos diplomáját és több tudományos diákköri dolgozatát is. A felsorolás pedig itt valószínűleg nem ér véget.

„Nagy dolog, hogy egy ilyen központ ennyire szorosan együttműködik az intézménnyel. Örülök, hogy lehetőséget kaptam itt, és testközelből megismerhetem az önvezető járművek fejlesztésének gyakorlati kihívásait. A program során látványosan fejlődtem szakmailag, ezért is javaslom a gólyáknak, hogy minél előbb csatlakozzanak hasonló programokhoz, amelyekből számos megtalálható a Széchenyi István Egyetemen” – ajánlotta.

Gulyás Péter a második diplomamunkája megírása előtt áll. Visszatekintve az eddigi egyetemi éveire, határozottan állítja, kiváló döntés volt a Széchenyi István Egyetemet választania.

Szaktársaimnak, oktatóimnak is köszönhetően olyan szakmai motivációt kaptam itt, amely kikövezte az utam és folyamatosan megerősít. Épp ezért azt tervezem, hogy a mesteroklevél megszerzése után belevágok a doktori iskola elvégzésébe is” – avatott be terveibe a hallgató.

Forrás: Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek

Kapcsolódó témák: #Győr | #Oktatás | #Széchenyi István Egyetem |
likeold
a fb oldalunkat