Hirdetés

Gazdaságfejlesztésről tanácskoztak

Fotó: Ács Tamás
J. Kovács Andrea
2022.07.20. 15:51

Gazdaságfejlesztési konzultációt tartottak a megyeházán. Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos a megye gazdasági, oktatási és közigazgatási szereplőivel találkozott, az egyetem képviselőivel pedig együttműködési megállapodást kötött. A tanácskozáson jelen volt dr. Dézsi Csaba András városunk polgármestere is.

Hirdetés

Czunyiné dr. Bertalan Judit portálunknak elmondta: Az új kormányzati struktúrában létrejött egy területfejlesztési tárcanélküli minisztérium. Navracsics Tibor miniszter öt kormánybiztost jelölt ki, akik az ország öt gazdasági zónájáért felelnek. Az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna hat megyéből áll: Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér, Veszprém, Vas és Zala. A feladat egy összehangolt gazdasági program elkészítése, a fejlesztések, koncepciók koordinálása. Az első ilyen jellegű találkozóra került most sor, melyet majd tematikus tanácskozások követnek a közeljövőben. Ezen kívül ma a Széchenyi István Egyetem vezetőivel együttműködési megállapodást kötöttünk, hogy a tudományos munka is segíthesse a gazdaságfejlesztést mind a képzéssel, mind a tudományos műhelyek jelentette háttérbázissal.

Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke arról szólt, hogy különleges megbízást kaptak a kormánybiztostól, hiszen hat megyének kell egy közös fejlesztési elképzelést felmutatni. Tulajdonképpen egy Szlovénia méretű, de annál nagyobb gazdasági erővel bíró térség összefogásáról van szó. Korábban ilyen feladatuk még nem volt, hiszen a régiók csupán három megyét öleltek fel.

Hirdetés

„A mostani konzultáció célja: összhangba hozni az elképzeléseket úgy, hogy ezáltal az erősségeink még jobban megerősödjenek, a gyengeségeink pedig erővé kovácsolódjanak. Ehhez a gazdaság, az oktatás, a tudomány és a közigazgatás területén dolgozókat és az ő véleményeiket próbáljuk összefogni. Az eseményen jelen van az Agrárkamara, a Kereskedelmi és Iparkamara, a Vállalkozók Országos Szövetsége, a Miniszterelnökség területfejlesztést és uniós ügyeket koordináló államtitkára, Kormányhivatal, a Széchenyi Egyetem, országgyűlési képviselők, valamint a nagyobb városok polgármesterei.” – mondta Németh Zoltán.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #gazdaság | #Győr+ TV | #híradó | #konzultáció |
likeold
a fb oldalunkat