Széchenyi István Egyetem

Formula 1-es mérnökök az egyetem rangos programján

Ficsór Dávid Kóka Enikő
2022.11.26. 14:49

A hétvégén zajlik Győrben az egyetem által már nyolcadik alkalommal megrendezett Formula Student Symposium. A Formula Student a világ egyik legelismertebb mérnökhallgatói versenysorozata, melyben világszerte több száz felsőoktatási intézmény csapata dolgozik azon, hogy olyan együléses versenyautót tervezzen, építsen, menedzseljen, ami a legjobban teljesít a különböző versenyszámokban.

A symposium pedig egy olyan esemény, ahol a versenycsapatok hallgatói találkozhatnak, tapasztalatot cserélhetnek egymással, és olyan előadásokon, kerekasztal beszélgetéseken vehetnek részt, melyek elősegítik a további fejlődésüket.

A hétvégi rendezvény rangját mutatja, hogy elismert mérnökök is elfogadták a szervezők meghívását, köztük olyanok is, akik a Formula 1-ben dolgoztak, vagy jelenleg is dolgoznak.

„Nyolc olyan szakember is ellátogatott hozzánk, akik a motorsport elitjében, a F1-ben szereplő Red Bull Racingnél  és a Williamsnél tevékenykednek, vagy korábban ott dolgoztak. Velük kerekasztal beszélgetés keretében találkozhatnak a résztvevők, ami egy új programeleme a rendezvényünknek, illetve szombat este egy kétórás idősávban kötetlenül beszélgethetnek velük és kérhetik ki a véleményüket a fiatalok szakmai kérdésekben” –mondta Kolossváry Tamás, a symposium egyik főszervezője. 

A Formula Student versenycsapatok mintegy 200 hallgatója vesz részt az egyetem rangos, három napos eseményén, ahol összesen 38 programmal és 27 előadóval készültek a győri szervezők.