Hirdetés
Nincs hiány a védőeszközökből

Felkészülten gyógyít a kórház

Hajba Ferenc
2020.03.16. 14:02

Egyre több ember érkezik megfigyelésre a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba - tudtuk meg dr. Tamás László János főigazgató főorvostól.

Hirdetés

Sokat segít a nem sürgős beavatkozások, vizsgálatok, szűrések elhalasztása” – mondta el a főigazgató főorvos. A nemzetközi tapasztalatok szerint egyre több koronavírusos betegre lehet számítani az országban. A ma bejelentett magyar határzár és a különböző közösségi alkalmak korlátozása hozzájárulhat a járvány terjedésének lassulásához, fejtette ki véleményét.

A kórház átszervezésekkel, átcsoportosításokkal mozgósítja, koncentrálja szakmai erőit, fölkészült orvosok és nővérek foglalkoznak a vírusgyanús betegekkel.

Hirdetés

Aki csak teheti, maradjon otthon, lehetőleg a lakását se hagyja el, vagy ha igen, ne a városban sétáljon, hanem a természetben, élvezze a jó időt és minél kevesebb emberrel találkozzon, tanácsolta a főorvos.

Megkérdeztük a főigazgatót: a kórházi járóbeteg rendelésekkel együtt szünetelnek-e a magánrendelések is a városban. “Akikre ráhatással bírunk, azokkal megbeszéltük, hogy ők sem fogadnak betegeket a magánrendeléseiken” – válaszolta. Ez azért fontos, tette hozzá, mert a rendelések átmeneti felfüggesztésével csökken a járvány terjedésében kiemelten fontos szerepet játszó kontaktusok, találkozások száma. Akinek halaszthatatlan, várakozást nem tűrő panasza, rosszulléte van, azt a kórház sürgősségi osztályán ellátják.

Kapcsolódó témák: #egészség | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat