Hirdetés

Felújítással és programokkal várja az új évet a Baksa gimi

Fotó: Facebook/Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium
Németh Boglárka
2021.08.17. 14:03

Három tanterem felújításával, klímákkal és rengeteg programmal kezdődik a tanév a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban. A Gólyatáborba már ma elindultak a leendő kilencedikesek, őket és idősebb társaikat is megújult környezet várja majd az első becsengetéskor.

Hirdetés

Közös örömtánccal zárult az elmúlt tanév a Baksa Kálmán Gimnáziumban. A Krúdy Gyula Középiskolából váltak ki, de a koronavírus-járvány utáni újratalálkozást együtt ünnepelték velük. A baksás tanárok és diákok az elmúlt évben az online oktatás alatt is tökéletesen működtek együtt Bejcziné Mosolits Erika, igazgatónő szerint, így az érettségin és a nyelvvizsgákon is kiválóan teljesítettek.

A legjobb egyetemekre jutottak be, emellett a két tanítási nyelvű osztály kilencedikesei egytől-egyig sikeres nyelvvizsgát tettek annak ellenére is, hogy hét és fél hónapig online zajlott a felkészülés.

Televíziós szerkesztő: Németh Boglárka

Hirdetés

Bejcziné Mosolits Erika elmondta, hogy idén a névadójuk, Baksa Kálmán tiszteletére is szerveznek majd ünnepséget, melyet a „Szalon” keretein belül tartanak meg. A Fizika Napra is nagy erőkkel készülnek, ahol a környezetvédelem lesz a fő téma, ez most különösen fontos a gimnázium életében, hiszen a covid alatt elnyerték az Öko iskola díját, így erre még nagyobb hangsúlyt szeretnének majd fordítani a jövőben.

Emellett sportprogramok és egyéb versenyek is várják a baksásokat. Az igazgatónő elmondta: már két generáció is van az iskolában, akik még nem látták a város legnagyszabásúbb iskolai rendezvényét, a diákdirit. Az intézményben 460 diák tanul, akik nagyon összetartó közösség, tavaly egy közös dallal búcsúztak a végzősöktől és azt remélik, a klímákkal és vadonatúj festéssel megújult iskolából, már nem kell majd haza a számítógépeik elé hazamenni.

Bejcziné Mosolits Erika bizakodó, hiszen a tanárok mindegyike be van oltva és több olyan, osztály is van, ahol a diákok közül már mindenki megkapta a vakcinát, így egy tartalmas és diákokkal teli tanévre számítanak.

likeold
a fb oldalunkat