Félreértés a Győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő kabalafigurái körül

Szöveg és fotó: Pécskai István
2023.07.25. 15:25

Júniusban nyílt meg a Győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő, amely a világ első 7 tengeri csillagos fürdőkomplexuma. Az intézmény vezetése fontosnak tartotta, hogy a fürdőnek tengericsillagok formájában legyenek kabalafigurái is, amelyek körül félreértés történt.

A legnépszerűbb közösségi oldalon elterjedt az a hír, hogy a ,,Narancs séfre” keresztelt tengericsillag dr. Dézsi Csaba András polgármestert ábrázolja. Mindez nem igaz. Kovacsics Imre, a Győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő vezérigazgatója elmondta, a kabalafiguráknak keresztszüleik vannak. ,,Narancs séf” esetében a keresztszülő az olasz Gianni, illetve Krausz Gábor, akik komoly sikereket értek el a hazai gasztronómiában, és hasonlítanak is a plüss tengericsillagra. Dr. Dézsi Csaba András egyébként egy másik figurának, az orvosi köpenybe öltöztetett tengericsillagnak a keresztapja. Minderre az orvos-professzori munkájával, nem pedig a polgármesteri szerepével szolgált rá.

,,Sokan nem azt vélik fontosnak, hogy a győriek kikapcsolódni, gyógyulni tudnak ide jönni. Rengeteg a vendégünk, mindenki áradozik róla, hogy ilyen gyönyörű fürdőt még nem láttak. Ennek ellenére sok hülye ember politikát szeretne csinálni mindenből. Ez egy tragikomikum. Marketingszempontból sokat gondolkodtunk, milyenek legyen a kabalafiguráink, hogy tudnánk őket megszemélyesíteni. Szerettünk volna jó hangulatot, ezért kitaláltuk a kék tengericsillagot. Felkértük Dobrádi Ákos énekest, hogy legyen a keresztszülője, hiszen a zene és a jó hangulat a nevéhez kapcsolható. Mivel van uszoda is, felkértük a kiváló úszó Jakabos Zsuzsát, hogy legyen ő is keresztszülő. Ezután jutottunk el Narancs séfhez. Nagyon jó barátom Gianni, aki szemüveges és szakállas. Felajánlottam neki, hogy legyen Narancs séf keresztszülője. Amikor kijöttünk volna a promónkkal, akkor született meg a második gyermeke, ezért nem tudott eljönni a filmforgatásra. Így végül egy másik kiváló séfet, Krausz Gábort kértük fel erre a szerepre, aki szintén hasonlít a figurára. Van kiváló gyógyvizünk és gyógyászatunk, ezért ajánlottuk fel dr. Dézsi Csaba Andrásnak mint orvosprofesszornak, hogy legyen egy másik csillagunknak a keresztszülője. Ez a figura orvosi köpenyben látható, s sztetoszkóp van a nyakában. Sokak szerint mégsem erre a figurára, hanem a másikra hasonlít. Kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb probléma a városban” – magyarázta Kovacsics Imre a Győr+ Médiának.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos