Gyógyít és pihentet – a győri gyógyvíz csodás panorámával várja a vendégeket

RQ Vízi Élménypark | Fotó: Marcali Gábor
2023.02.23. 18:00

„Azt nem tudom ígérni, hogy valaki eldobhatja a mankót, ha kiszáll a győri fürdő gyógyvizéből, de azt igen, hogy a kezeléseinkkel, a szakembergárdánkkal mindent megteszünk azért, hogy minél közelebb kerüljön ehhez” – ígéri Kovacsics Imre, az RQ ügyvezetője. A júniusban nyíló, új győri, hét tengeri csillagos vízi élményparkban és gyógyfürdőben egy egész iparágat építenek a gyógyvíz köré, személyre szabott, teljes körű kiszolgálást nyújtva a vendégeknek.

Önmagában már az is óriási élmény, ha egy gőzölgő, selymes vizű medencében, a történelmi belváros panorámájában gyönyörködve töltekezhetünk a két kilométeres mélységből feltörő gyógyvíz pozitív energiáival. Két közepes méretű beltéri, és egy kiúszóval is rendelkező nagy gyógyvizes medence várja nyártól a látogatókat az élményparkban, s nem árt hangsúlyozni, hogy a medencékben szüretlen, teljesen tiszta gyógyvízben fürödhetnek a vendégek. Hogy ez mit jelent?

A magyar jogszabályok kétfajta medencetípust különítenek el. Vannak az úgynevezett vízforgató berendezéssel ellátott medencék, ötszázalékos friss víz utánpótlással, megadott keringetési sebességgel, szűrőrendszerrel, vegyszerezéssel, félévente egyszeri teljes vízcserével. Ha ilyen medencébe engednek gyógyvizet, előbb-utóbb veszít a hatékonyságából, értékéből. A magyar jogszabályok szerencsére a töltő-ürítő rendszerű medencék használatát is lehetővé teszik. Ezeket reggel feltöltik a tiszta termálvízzel, a nap végén pedig leengedik, kitakarítják őket, és másnap reggelre töltik fel újra. Mi erre esküszünk, így a győri gyógymedencékben valóban a szűrés, hígítás, vegyszerezés nélküli gyógyvíz áldásos hatásait élvezhetik a vendégek” – hangsúlyozza a győri gyógyfürdő vezetője.   

További információk a projektről:
Instagram: www.instagram.com/rqvizielmenypark
TikTok: www.tiktok.com/@rqvizielmenypark
Web: www.rqvizielmenypark.hu

Dr. Dézsi Csaba András orvosprofesszor Nagy Ferót is megtornáztatta. Győr polgármestere és a Beatrice frontembere az új győri vízi élménypark gyógyászatát jelképező tengeri csillagának keresztszülei.

A gyógyvíz jótékony hatását ráadásul nemcsak a medencékben ülve élvezhetjük, a győri élménypark a gyógyvízre alapozott komplex, modern gyógyászatot dolgozott ki. „Nem előírás, hogy a víz alatti csoportos gyógytorna gyógyvízben történjen, de mi úgy gondoljunk, hogy így hatásosabb. A kezelések alapját szintén a gyógyvizünk biztosítja a fürdővel szomszédos épületben, amit végre fedett, fűtött folyosó köt össze, nem kell többé a kezelések között átöltözni a vendégeknek. Nálunk a tangentor kezelés és a súlyfürdő is a hígítatlan gyógyvízre épül. Hatékony például a meszesedés vagy a gerincsérv súlyosbodásának megállításában, akár visszafordításában” – részletezi Kovacsics Imre, hozzátéve:  

„Az általunk kidolgozott, hét tengeri csillagos minősítőrendszerben nemcsak a csúszdaparkra, az élménymedencére, vagy éppen a gasztronómiára figyelünk. Az egyik szimbolikus csillagunk a gyógyászat különlegességét, minőségét garantálja.” A szolgáltatások két nagy csoportját nyújtják a vendégeknek. Az egyik körben a relaxációra, a pihenésre koncentrálnak, miközben kisimultabbá válhat a bőr. A másik nagy kör a hagyományos gyógyászaté. Orvosi vizsgálat után egyéni kezelési tervet készítenek, kedvező finanszírozási lehetőséggel NEAK finanszírozás mellett, valamint azoknak a bel- és külföldi vendégeknek is, akik nem társadalombiztosítási háttérrel ékeznek.

„Ez a fajta komplexitás eddig hiányzott Győrből. Júniustól, illetve szeptembertől kiváló szakembergárdával és modern műszerparkkal nyitunk újra. Még száraz széndioxid fürdőnk is lesz az érszűkületek kezelésre, csakúgy, mint lézer- ultrahang és elektroterápiánk, a tangentor és iszapkezelésekről, súlyfürdőről nem is beszélve. A fájdalomcsillapítás, a betegség visszafordítása, a komplex regeneráció nálunk kedvező konstrukciókkal elérhető lesz mindenki számára.”

Tengeri csillagok, keresztszülőkkel

Az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő közösségi oldalain nyitásáig minden hónapban népszerű, ismert emberek személyesítenek meg egy-egy tengeri csillagot. Decemberben Dobrády Ákos zenész volt az első csillag keresztszülője, a második csillagé januárban Jakabos Zsuzsa válogatott úszó, a harmadik csillagé pedig februárban Dr. Dézsi Csaba András orvosprofesszor és Nagy Feró zenész lesznek. Akik az élménypark közösségi oldalaira látogatnak, nyereményjátékban is részt vehetnek, és a fürdő első VIP vendégei lehetnek.