Guinnes-rekorddal nyit a világ első, hét tengeri csillagos vízi élményparkja

RQ Vízi élménypark | Fotó: MekliZ Fotó
2022.12.23. 18:00

Előrehozott karácsonyi meglepetésnek szánta Kovacsics Imre, a Spa Hungary Holding Zrt. tulajdonosa a nagy bejelentést: a világ első, 7 tengeri csillagos vízi élményparkja Győrben nyitja meg kapuit 2023 nyarán. Hogy ilyen minősítés még nincs? Mostantól van!

Mielőtt a hét csillagra térnék, kezdjünk egy fontos kérdéssel: az építkezéssel hogy állnak?

Két éve kezdtük el a kivitelezést, az április végi üzempróbákig nem egész fél évünk van hátra. Jelen pillanatban merem mondani, hogy mire a gyerekeknek elkezdődik a nyári vakáció, várni fogja őket a világ első, hét tengeri csillagos vízi élményparkja Győrben.

Hét tengeri csillagról sosem hallottam…

Más sem. Én találtam ki. Minden szálloda, étterem a létesítéskor kap egy besorolást, ami azonban az idő folyamán rendre megkopik. A „tengeri csillagnál” ez nem lehetséges, ezt az új minősítést minden évben felül fogjuk vizsgálni. Meg kell felelni a kritériumoknak mind építészetileg, mind pedig a tisztaság, a vendégfogadás, a gasztronómia, a gyógyászat területén.

Az öt csillag sem rossz minősítés, de a győri mindjárt héttel kezdi?

További információk a projektről:
Instagram: www.instagram.com/rqvizielmenypark
TikTok: www.tiktok.com/@rqvizielmenpark
www.rqvizielmenypark.hu

A dubaji világkiállításon a világ első, hét csillagos szállodája a Burdzs al-Arab mellett álltam, s akkor jött a tengeri csillag ötlete is. Ahogy mondtam, a látszólagos játékosság mellett ez egy nagyon is komoly kritériumrendszer, amelynek magyar viszonylatban kétség nélkül megfelel a győri vízi élménypark, de szerintem világszinten is. Amit már most elárulhatok: ez lesz az első olyan fürdő, amely egységes koncepcióra – a tengeri csillagokra – épül. Amikor majd belép a vendég az ajtón, tengervízzel megtöltött akváriumot fog látni, amelyben ott várják az élő tengeri csillagok. Ha gyerekek plüssfigurát szeretnének, ilyeneket találnak. Az ételek fantázianeve szintén erre épül. De nem mondok még el minden titkot, mert mostantól a nyitásig folyamatosan csepegtetünk újabb és újabb részletet.

A győriek már láthatták a látványterveket, olyan lesz a végeredmény, mint amit két évvel
ezelőtt megmutattak?

Nem. Annál is jobb! Azok a grafikák az építészeti látványt tudják visszaadni, azt már nem, hogy a belső burkolatok milyen pluszt adnak még hozzá. Nem tudok mást mondani, csak hogy egyszer biztosan meg kell nézni. Utána pedig vissza fognak jönni.

A fürdő jelképe lesz a szódásszifon-csúszda – ez is a győriek szeme előtt épül, bár még nincs
rajta nyomófej. Lesz?

Hogyne lenne! A harminckét méterével ez lesz a világ legmagasabb szódás szifonja, s már elindítottuk a Rekordok-könyvébe való bejegyzését. Ezzel is tisztelegni szeretnénk a város egykori tudós személyisége, a szikvizet feltaláló Jedlik Ányos előtt. Hogy megosztó lesz-e? Igen, ezt már most látjuk, de beszélnek róla az emberek. Amikor az Eiffel torony épült Párizsban, a legnagyobb ellenzője éppen a városi főépítész volt, azt mondta rá, annyira ronda, hogy nem illik a környezetbe. Amikor viszont elkészült, minden egyes nap ott kávézott a toronyban. Azzal mentette ki magát, hogy amíg itt vagyok, addig sem látom. De minden áldott nap felkereste a tornyot. A szódásszifon-csúszdánkon is lehet majd minden nap csúszni…

Stílszerűen mondhatnám azt is, hogy karácsonykor tette be a patront a szifonba, s készített a csendes vízből szódát. Aki elsőként velünk koccint, s bemutatja az első (kék) csillagot, az a Győrhöz ezer szállal kötődő Dobrády Ákos.

Minden csillagnak lesz egy keresztanyja, illetve keresztapja, csupa ismert név, de nem fogom elárulni a névsort, mert az minden hónapban meglepetés lesz. Fél év van hátra a nyitásig, valóan azt szeretnénk, ha a fürdőt úgy ismernék meg az emberek, mint egy mesekönyvet. A Rába Quelle honlapján és Facebook oldalán mostantól elkezdődik ez a „mese”, innentől folyamatosan íródik a történet, újabb és újabb titkot feltárva. A Kék csillag már ott van a fa alatt, a többiek pedig nagyon mocorognak, mert lesz mit mesélniük…

A győri vízi élményparkról
A Modern Városok Program keretében kapott zöld utat 2017-ben a Rába Quelle fürdő
bővítése, illetve a mellette lévő strand teljes átépítése. A kivitelezés 2020-ban kezdődött el, a
munkák mostanra látványos szakaszba értek. A beruházás összeértéke meghaladja a húsz
milliárd forintot, s kijelenthető, hogy Magyarország egyik meghatározó vízi élményparkja
épül a győriek szeme láttára. A koncepciót az élményfürdőt eddig is üzemeltető cég vezetője,
Kovacsics Imre állította össze, aki korábban tucatnyi magyar fürdőt vezetett, s Makovecz
Imrével közösen együtt álmodták meg a makói Hagymatikumot is. A vízi élménypark számos
kuriózumot ígér, a 32 méteres szódásszifon-csúszda a jelképe lesz, de kihasználva a terület
adottságait, panorámamedencékből lehet majd csodálni Győr gyönyörű belvárosát.

Kapcsolódó témák: #Rába Quelle | #strand | #Vízi Élménypark |