
A győri Vásárcsarnokban napok óta telt ház van, a kereskedők többsége másfél, kétszer akkora forgalmat bonyolít, mint általában. A friss, magyar zöldségek mellett a különböző sonkafélék is jól fogynak a csarnokban, az árusok között van, aki az egész készletét eladta az elmúlt napokban.
Kígyóztak a sorok a Vásárcsarnok standjainál csütörtök reggel, a napokban tényleg megérkezett a várt hatalmas vásárlói roham a piacra. Közeleg a húsvét, ez pedig forgalmon is meglátszik. Az árusok nagy részénél ilyenkor másfél, kétszer annyian fordulnak meg.

„Már napok óta jóval többen jönnek és vásárolnak, a hagyományos húsvétra szánt zöldségek fogynak a legjobban, ezeket kiváló minőségben és jó áron tudjuk kínálni” – mondta Markó Vendel zöldség-gyümölcskereskedő.

Az is sokat dobhat a forgalmon, hogy megjelentek a palántaárusok is. Ők a csarnok oldalában kínálják extra növényeiket. ”Koroncón nevelgetjük palántáinkat, minden évben készülünk újdonságokkal, a hagyományos paprika, paradicsom vagy cukkini palánták mellett például fűszernövényeket is kínálunk, olyan palántákat, amiket üvegházakba, magaságyásokba lehet kihelyezni, jól tűrik az időjárási viszontagságokat, de a tápoldatot nagyon kívánják” – fogalmazott Kiss Józsefné Adrienn kereskedő.

A húsosoknál is nagy volt a tömeg, a kereskedők szó szerint már az utolsó darab sonkáikat értékesítették pár nappal húsvét előtt. ”Tényleg csak egy-két darab sonkám maradt, nagyon jó volt az elmúlt napok forgalma, a csak nálam kapható csont nélküli csülök, amit speciális módszerrel készítek egyedül én Győrben – mondta Lőrincz László, a Húsom Húsbolt tulajdonosa.
Csütörtökön tehát hatalmas forgalmat bonyolított a csarnok és jó hír a győrieknek, hogy nagyszombaton is nyitva lesz majd a piac, vagyis aki még nem szerezte be a húsvétra való élelmiszereket, még nem késett le semmiről.