Fekete: festéssel készülnek a jelenléti oktatásra

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.08.04. 11:39

Jelenleg festenek és takarítanak az adyvárosi Fekete István Általános Iskolában, ahol jelenléti oktatásra készülnek az új tanévben. Az intézmény igazgatója a Győr+ Médiának azt mondta, amíg a gyerekek tartalmasan töltik a szünidőt, addig a tanárok már a szeptemberben induló iskolaévre készülnek elő. Németh Péter kiemelte, tanítványaik sok táborban és más programokon kapcsolódnak ki, de igazából mindenki nagyon várja már a kevesebb, mint 4 hét múlva esedékes tanévnyitót.

Üres a folyosó és a nemrég teljesen felújított tanuszoda is le van eresztve. Dübörög a nyári szünet az adyvárosi Fekete István Általános Iskolában. Tisztító festés és takarítás zajlik ezekben a napokban, így készülnek a remélhetőleg jelenléti oktatásra.

„Amikor elbúcsúztam a diákjainktól, akkor tartalmas és tevékeny nyarat kívántam nekik, amit komolyan is gondoltam, mert nagyon fontos, hogy valóban kipihenjék magukat a nyáron, a pedagógus kollégák azonban már gőzerővel készülnek az új tanévre, hiszen megjelent a tanév rendje, ez alapján az én fejemben is összeállt, mit szeretnék megvalósítani” – mondta Németh Péter.

Mint a többi győri oktatási intézményben, itt is jelenlétben tanítanának szeptember elsejétől, de mindenre fel vannak készülve. A korábbi Covidos időszak miatt nagyon fejlődtek a digitális kompetenciák a Feketében, vagyis akkor sincs nagy gond, ha egyik napról a másikra, online oktatásra kell átállni.

„Az iskolában most tisztasági festés és takarítás zajlik, ahol kell nyílászárókat is cserélünk, hiába újult meg szinte teljesen az épület, ezeket az apró-cseprő dolgokat is rendbe kell tenni, hogy otthonos közeg fogadja majd a gyerekeket szeptemberben, amikor jelenléti oktatásra készülünk, de természetesen nem esünk kétségbe akkor sem, ha digitális tanrendre kell átállnunk, kompetenciáink annyit fejlődtek a Covid hullámok idején, hogy képesek vagyunk egyik napról a másikra váltani” – fogalmazott a Fekete István Iskola igazgatója.

A közelmúltban teljesen felújított Feketében tehát tartalmasan telik a szünidő mindenki számára, közben pedig néhány hiányzó pozícióba próbálnak pedagógusokat toborozni.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos