Évértékelő közgyűlést tartott a Fegyveres Erők Nyugdíjas Klubja

Szerző és fotó: Kóka Enikő
2023.02.18. 14:41

A Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományú Klubja minden évben, ahogy most is, egy közgyűlés keretei között értékelte az előző évet és ismertette a tagokkal az idei évi programokat.

Idén 53 éve annak, hogy a Fegyveres Erők és Testületek Nyugdíjas Klubja megalakult. Mint mindig, úgy most is egy közgyűléssel indították az évet. A klub tagjai főleg leszerelt tisztek, rendőrök, a honvédségnél és a rendőrségnél dolgozó nyugállományúak, illetve hozzátartozóik.

“Ez egy minden évben kötelező közgyűlés a klub számára, amikor értékeljük az előző évet és a tagság részére elmondjuk, hogy mit terveztünk idénre, milyen feladatok és milyen egyéb teendőink lesznek” – fogalmazott Marcsa György nyugállományú őrnagy, a klub elnöke.

Marcsa György

Marcsa György elmondta, hogy a klub 2020-ban volt 50 éves, viszont a Covid járvány miatt az ünneplést nem tudták megtartani, így a későbbi évre halasztották.

Az évek során a testület négyszer költözött Győr városán belül. A BM-csónakházban kezdtük, majd a hadkiegészítési és területvédelmi parancsnokság udvarépületébe vándoroltunk át, később a Bartók Béla úti nőtlen szállóra, és nemrég költöztünk ide, a Béri Balogh Ádám Honvédszállóra. Jelenleg itt van a klubnak az irodája és itt tartjuk az összejöveteleket a honvéd kollégium étkezdéjében” – tette hozzá Marcsa György.

“Minden évben általában két kirándulást szoktunk szervezni, tavaly Várpalotán jártunk a Thury-várban, illetve a bakonybéli Monostorban és a Pannon Csillagdában. Idén az egyik kirándulás amit tervezünk az Fertőd-Sarród lesz, a másik pedig a felújított komáromi Csillagerőd. Időnként szoktunk csatlakozni a belvárosi nyugdíjas klubhoz is, mert ők sajnos nem rendelkeznek olyan hellyel, ahol összegyűlhetnének, ezért kirándulásokat szerveznek és velük szoktunk Budapestre és egyéb helyekre elutazni, általában egynapos túrákra” – számolt be róla Marcsa György.

A klubnak jelenleg 79 állandó, aktív tagja van, akik általában havonta kétszer találkoznak, kivéve a nyári hónapokat, amikor csak egyszer. Minden hónapban van egy előadás vagy egy megemlékezés és emellett sort kerítenek a születés- és névnapos klubtagok megköszöntésére is.

TV-s szerkesztő: Kóka Enikő, Zombai-Kovács Ákos