Hirdetés
Környezetvédelem

Európa Nap a Baksában

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.04.08. 11:37

Európa Napot rendeztek pénteken a Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban. A program témája idén a környezetvédelem volt.

Hirdetés

A tizenegyedikes diákok saját készítésű standokon mutatták be az iskola többi tanulójának, hogy az Európai Unió különböző országai hogyan kezelik a környezetvédelem témáját és mit tesznek érte. Bejcziné Mosolits Erika igazgató a Győr+ Médiának azt mondta, az intézményben megszokott már, hogy a diák tanítja a diákot, hiszen számos tanórán kívüli rendezvényük van, ami a fiatalok ismereteit bővíti.

A Baksa Gimnázium amellett, hogy már jó ideje ökoiskola, az Európai Unió nagykövetiskolája is. 2016-ban indított az Európai Parlament kapcsolattartó irodája a programot, melyben összekötőként, senior nagykövetként a Baksa történelem és angol szakos tanára is részt vesz. Enyingi Zsuzsanna nagy lelkesedéssel szervezte meg az idei Európa Napot is a tanulók segítségével. A diákok fegyelmezetten, egymás témája utána érdeklődve figyelték a standoknál tartott előadásokat. A rendezvényen kiderült, a fiatalok tisztában vannak azzal, mennyire fontos láncszemek ők a Föld jövőjének alakításában.

Hirdetés

Az elmúlt hetek programdömpingje után egy újabb tartalmas napot zárhatott a Baksa Gimnázium, hiszen a diákok a tanórákon kívül lazább köntösben ugyan, de sok új ismeretet szívhattak magukba. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr | #híradó | #környezetvédelem | #Oktatás |
likeold
a fb oldalunkat