Gyárváros

ETO Park: új bérlők, új munkahelyek

Fotó: O. Jakócs Péter
Zombai-Kovács Ákos
2022.03.21. 12:55

Az új tulajdonosnak köszönhetően hamarosan új bérlők népesíthetik be az ETO Parkot, erről sajtótájékoztatón számolt be Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Hajtó Péter önkormányzati képviselő, valamint a WHB Csoport illetékese, Simon Csaba. Az első fecske egy modern élelmiszer áruház lesz az Élmény- és Szabadidőközpontban, amely a tervek szerint augusztus végén nyílik majd meg. Az áruházlánc már az ötödik győri boltját nyitja meg és csak az ETO Parkban közel 30 új munkahelyet teremt.

Mai bejelentésünk arról szól, hogy az új tulajdonossal, végre élet költözik az ETO Parkba, egy nemzetközi élelmiszer áruházlánc létesít itt egy több, mint 1000 négyzetméteres üzletet, aminek tervezett befejezési határideje augusztus vége– mondta Simon Róbert Balázs.

„Csak ez a bolt közel 30 új munkahelyet teremt, de hamarosan újabb bérlők is érkezhetnek a központba, így összesen akár több száz új munkahely is létesülhet”– tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„Nem csak belül újul meg az épület, de kívül is, miközben ingyenes marad a parkolás, fejlesztjük az ETO Park környezetét, ezzel pedig újabb lendületet kap a városrész fejlődése” – hangsúlyozta Simon Róbert Balázs.

„A Pannon-Víz ügyfélszolgálata már itt működik a parkban, de a Győr-Szol és az önkormányzat is létesít irodát az Élmény- és Szabadidőközpontban” – fogalmazott a politikus. „Az ellenzéktől folyamatosan azt kaptam, kaptuk, hogy az ETO Park egy szellemváros és az is marad, íme, a bizonyíték, hogy ez nem így van és közös munkával, együtt gondolkodással komoly sikereket tudunk elérni – emelte ki Hajtó Péter.

A gyárvárosiaknak komoly igénye volt egy élelmiszerbolt, a lánc szívesen jött Gyárvárosba és a ház tulajdonosa is partner volt a boltnyitásban” – mondta Hajtó Péter.

„Fontos bázis számunkra Győr, ez már az ötödik boltunk lesz, de eddig Gyárvárosban még nem voltunk jelen, örülök, hogy hamarosan itt is megtalálhatók leszünk” – fogalmazott az ALDI Magyarország ügyvezető igazgatója.

„Jó érzés, hogy mi is részt vehetünk a folyamatban, melynek eredményeként végre benépesül az ETO Park, mi szívesen jöttünk ide, a tulajdonos pedig biztos hátteret biztosít nekünk az Élmény- és Szabadidőközpontban – tette hozzá Kulcsár Dénes.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a tervek szerint hamarosan újabb üzletek is érkeznek az ETO Parkba, összesen akár több 100 új munkahelyet is teremtve Gyárvárosban.

Kapcsolódó témák: #bevásárlás | #gazdaság | #Győr | #kereskedelem | #munkaerőpiac |