Értékteremtés a fiatalok körében – nyílt napot tartottak a győri Apáczai Karon

Szalai Réka Fotó: SZE/Nemes Zsolt
2024.01.23. 17:31

A színes szakpalettáról, a fiatalok jövőbeni kilátásairól és a megváltozott felvételi eljárásról szóló előadáson vehettek részt január 23-án a diákok a győri egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karán. Az intézmény nyílt napján érdekes programsorozattal, kérdezz-felelekkel és meg szabadulószobával is várták az érdeklődőket.

Az immár 245 éve működő intézményt a szakmai tudás teszi kiemelkedővé, valamint a tanítóképzés sikeressége jelenti azt a szellemi hátteret, amiből kiindulva az egyre népszerűbb képzési kínálatukat létre tudták hozni. A változatos szakkínálatból a fiatalok könnyen megtalálhatják a számukra megfelelő képzést – mondta dr. Pongrácz Attila az Apáczai Kar dékánja a Győr+ Média kérdésére.

A belváros szívében található intézmény nyolc alapszakkal és négy mesterszakkal várja 2024-ben a tanulni vágyókat. Bár az anyanyelvünk ápolásának kitüntetett szerep jár, a kar mégis nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi elismertségre is, így több angol nyelvű képzést indítanak, valamint külföldi tanulási lehetőségeket is biztosítanak a diákok számára. “A munkaerőpiaci elhelyezkedés is kiemelt figyelmet kap az egyetemen, így több partnercéggel, példának okáért az Audi Hungáriával és a Rába Nyrt.-vel is partnerségben áll az egyetem. Fontos kiemelni, hogy a vállalatoktól érkezett visszajelzések alapján tudjuk a leghatékonyabb módon változtatni a képzési struktúrát és a tantárgyak tartalmát.” – emelte ki dr. Pongrácz Attila.

Az előadáson hangsúlyos szerepet kapott a megváltozott felvételi rendszer is, amelyről részletes tájékoztatást kaptak az idén felvételiző diákok. Ugyan az idén induló szakoknál nem kötelező az emelt szintű érettségi, dr. Pongrácz szerint érdemes ilyen vizsgát tennie azoknak a diákoknak, akik mindenképpen szeretnék bebiztosítani helyüket a kar bármely szakán. Valamint az intézményi pontok kulcsfontosságára is felhívta a figyelmet, hiszen ezek segítségével érdekes programokon való részvétellel szerezhetnek extra pontokat a tanulók. 

Sokan érdeklődtek a Nemzetközi tanulmányok szak iránt is. Fotó: Győr+ Média

Az innovációt szem előtt tartó intézmény stratégiai célja az, hogy magas színvonalú oktatást biztosítson a tanulók számára, valamint a kar kiemelten fontosnak tartja a mentális jólét biztosítását is, így a diákok lelkészekkel és szakpszichológusokkal is beszélgethetnek a campus területén. A dékán kiemelte, hogy az előzetes regisztráció során is rengetegen jelentkeztek a nyílt napra, így örömmel fogadta a megtelt előadótermet a keddi délutánon.