Hirdetés
Magyarok és osztrákok szállítottak szíreket és afgánokat

Kettős fogás Győrnél: éjjel és ma reggel is!

Fotó: police.hu
police.hu
2020.07.03. 05:53

A csempészek akár tizenöt év szabadságvesztést is kaphatnak.

Hirdetés

A rendőrök tegnap éjjel állítottak meg egy magyar honosságú kisbuszt az M1-es autópálya 119. kilométerénél (Győr külterületén).

A kisbuszt egy magyar férfi vezette. A járműben vele utazott még szintén magyar társa, valamint tizenegy külföldi is, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Hirdetés

Valamennyiüket előállították, elszámoltatásuk megkezdődött. A két magyar állampolgárt embercsempészés gyanújával hallgatják ki a rendőrök. 

Frissítés: Újabb elfogás történt ma reggel!

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály székesfehérvári osztályának információi alapján ellenőriztek egy osztrák honosságú gépkocsit ma hajnalban fél ötkor.

Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében megállított járműben az osztrák hontalan státuszú sofőrön kívül, további 14, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

Fotó: Police.hu

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőr elszámoltatása folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 
Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #Győr | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat