Hirdetés

Elindult a legsportosabb városrészt kereső program

Fotó: Vig Norbert
Ficsór Dávid
2022.04.30. 11:45

Szombat reggel az Aqua Sportközpontban kezdődött az a programsorozat, mely során a 2022-es év legsportosabb és legaktívabb városrészét keresik Győrben

Hirdetés

A négy állomásos verseny ötlete Dr. Horváth Sándor Domonkostól származik, aki a megnyitón a Győr+ Médiának azt mondta: “Egy TOP-projekt keretében indítottuk el ezt a sorozatot, melynek lényege, hogy a város közösségei  egymásra találjanak.

A kultúra nagy közösségszervező, de a másik ilyen adottságokkal bíró dolog az a sport, így megkerestem Kertész Tamás barátomat, hogy segítsen a lebonyolításban”— mondta a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója.

Hirdetés

Az Emberség DSE elnöke örömmel állt a kezdeményezés mellé. “Célunk, hogy a városban olyan mozgásalapú szabadidős rendezvényeket valósítsunk meg, amik a résztvevőknek alternatívákat kínálnak a mentális egészség és a szomatikus képességek fejlesztésére, a kijelölt városrészek kohéziójának erősítése érdekében”– hangsúlyozta Kertész Tamás.

Hozzátette, a programon végig ível majd az a gondolat, hogy a mozgás összetartó ereje nem csak az ép társadalmat tudja mozgósítani, hanem az akadályozott embertársakat is, így ezeken a sportos alkalmakon a sérültséggel élők együtt versenyeznek ép társaikkal.

Az érzékenyítés jegyében szombaton Patkás “Rocky” Tamás paraúszó és Vereckei Zsolt, hétszeres paralimpia résztvevő tartott motivációs előadást a résztvevőknek.

Az önkormányzat által támogatott program egész nap zajlik, a győri iskolákból 10 fős koedukált csapatok vesznek részt a versenyen, akik versenyszámonként gyűjthetnek pontokat. A vizes vetélkedő első helyezettje 100 ezer, második helyezettje 50 ezer, a harmadik pedig 15 ezer forint értékű sporteszköz vásárlási utalványt kap, a sorozat pedig nyáron folytatódik majd.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #híradó | #programok | #sport |
likeold
a fb oldalunkat